2024. március 28. - Gedeon, Johanna

45 ezer ember előtt Paul McCartney

Mintegy 45 ezer ember előtt koncertezett Paul McCartney csütörtök este Tel-Avivban, a Hajarkon parkban. Tekintettel az ex-Beatle címére érkezett palesztin fenyegetésekre, az eseményt szigorú biztosági intézkedések mellett tartották meg.
2008. szeptember 26. péntek 06:24 - Hírextra
Negyvenhárom évvel azután, hogy a hatóságok megakadályozták a Beatles fellépését Izraelben, Paul McCartney a Hello Goodbye című Beatles-dallal indította koncertjét, a több tízezres lelkes közönség ünneplése, örömujjongása közepette.

Sir Macca a Barátság az első jelszó jegyében tartotta koncertjét, és már érkezésekor hangsúlyozta: küldetést teljesít, békét és barátságot akart hozni az izarelieknek és palesztinoknak.

Elkezdte énekelni több mint 25 éve halott egykori zenésztársa, John Lennon Give Peace a Chance, című dalát, azután hagyta, hogy a közönség folytassa. Azt éneklitek, amire vágytok - kiáltotta a színpadról híveinek. McCartney már korábban olyan éjszakát ígért az izraelieknek, amilyenre évtizedek óta várnak. Elhangzott az estén a Live and Let Die című dala is a szóló korszakából.

Tel-Aviv csaknem minden éjszakai szórakozóhelye bezárt erre a kivételes estére. McCartneyt a legkülönbözőbb korú emberek hallgatták a meleg, későnyári estén. A nap folyamán a rádióállomások gyakorlatilag szünet nélkül Beatles-dalokat játszottak, egyebek között a leghíresebb dalának, a Yesterdaynek a héber nyelvű változatát.

A helyi viszonyokhoz képest magas árak miatt nem volt teljesen teltház a koncerten. Az ex-Beatle fellépésére egyébként 150-1500 dollár közötti jegyáron lehetett bejutni.A rendőrség szóvivője szerint az este nem érkezett semmiféle fenyegetés Paul McCartney címére, így nem volt szükség semmiféle pótlólagos óvintézkedésre.

Paul McCartney a koncert előtti napon látogatást tett Betlehemben, ahol felkereste a Születés templomát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását