2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Tárlatvezetés a Belső utak képein

Sepsey Zsófia művészettörténész és Danics Zoltán pszichiáter, pszichoterapeuta vezetésével tekinthetik meg az érdeklődők szombaton 16 órától a Belső utak képei - Art brut Ausztriában és Magyarországon című, pszichiátriai betegek munkáit bemutató kiállítás
2008. szeptember 25. csütörtök 08:41 - Hírextra
A november 9-ig látogatható kiállítás három gyűjteményi anyag köré rendeződik: 110, változatos technikával készült alkotás érkezett osztrák művészetterápiás és pszichoszociális műhelyekből. Ausztriában 2006 Sigmund Freud éve volt, ehhez kapcsolódott az a szakmai program, melynek keretében az osztrák anyag kurátora, Angelica Ba:umer művészeti író az ausztriai centrumokban tanulmányozta és összegyűjtötte a mentálisan sérült alkotók műveit.

A kortárs ausztriai válogatáshoz a budapesti Pszichiátriai Múzeum ötven rajza társul, amely gróf Teleki Ernő 1953 és 1970 között készült, a Magyar Nemzeti Galéria Adattárában őrzött rajzsorozatával egészül ki.

A kiállításhoz kapcsolódóan Belső utakon járva címmel előadás-sorozatot, színházi előadást és tudományos konferenciát is szervez a Magyar Nemzeti Galéria. Jövő csütörtökön 17 órától Danics Zoltán pszichiáter, pszichoterapeuta tart előadást Képek mágiája, üzenetek a belső vadonból címmel, elsősorban a művészetek lélektani hátteréről, a pszichés zavarok és a kreativitás kapcsolatáról, valamint az outsider művészet kialakulásáról és jelentőségéről. Kiemelten foglalkozik azzal, hogy a mostanihoz hasonló kiállítások, illetve általában a művészet milyen szerepet játszanak a megbélyegzés elleni küzdelemben - közölte a nemzeti galéria.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását