2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány: választ kellene találni az adatgyűjtési ügyben felmerült kérdésekr

Gyurcsány Ferenc szerint az adatgyűjtési ügyben sok kérdés merült fel, amelyekre jó volna választ találni, de "természetesen csak úgy, hogy mindez végig törvényes, alkotmányos keretek között folyik, mert nincs és nem lehet olyan érdek, amely a törvényessé
2008. szeptember 25. csütörtök 14:10 - Hírextra

Mint a kormányfő fogalmazott, nehezen fér a fejébe Demeter Ervin folyamatos önleleplezése, hogy amit tesz, azzal mi a szándéka és miért csinálja. Szerinte szerdán világossá vált, hogy a konkrét ügy kapcsán ilyen-olyan módon valakik befolyásolni kívánták az országos rendőrfőkapitányt.


A miniszterelnök a blogjában feltette a kérdést: természetes dolog és elfogadható gyakorlat-e, hogy akik valamilyen ügyben érintettek, és véleményük, tanácsuk vagy éppen kifogásuk van, úgy gondolják, hogy ezt megosztanák a főkapitánnyal.


"Hogy van az, hogy egy képviselő teljes természetességgel beszél arról, hogy saját pártjának egyik riválisáról adatot gyűjtenek? Erről beszél a főkapitánynak, miközben erről senki nem tud. Nem figyelmezteti a másik politikust, nem tesz feljelentést. És egyáltalán, honnan tudhatja egy képviselő, hogy a másikat megfigyelik? Mi erre a logikus magyarázat?" - sorolta kérdéseit a kormányfő.


Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy Dávid Ibolya szeptember 12-én jelentette be: bizonyítékai vannak, hogy őt meg kívánták figyelni, legalábbis adatokat kívántak gyűjteni róla, de Demeter Ervin erről már egy nappal korábban, 11-én beszélt a főkapitánynak. "Nem felháborodva, nem mintegy bejelentést téve, hanem saját pártjának politikai érdekei miatt aggódva, hogy mi lesz akkor, ha ez kiderül. De miért kell neki aggódnia? Miért érdekelt ebben saját pártja? Nem könnyű megmagyarázni" - olvasható a miniszterelnök internetes naplójában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását