2024. április 20. - Tivadar

Eto,o százados lett

A spanyol labdarúgó-bajnokság két sztárcsapata közül a Real Madrid hét góllal örvendeztette meg szurkolóit, míg a Barcelona 3-2-es győzelme a Betis ellen azért maradhat emlékezetes, mert Samuel Eto,o 100. gólját szerezte a gárda színeiben.
2008. szeptember 25. csütörtök 11:23 - Hírextra
A 27 éves támadó ötödik idényét tölti a klubnál, s teljesítménye azért is dicséretes, mert a mostani szezon előtt a volt barcelonai játékosból lett új vezetőedző, Pep Guardiola első lépései egyikeként átadólistára helyezte őt. Aztán az előkészületi mérkőzések meggyőzték a trénert, hogy nagy hiba lenne megválni a kameruni futballistától, aki az eddigi négy bajnoki fordulóban háromszor talált be az ellenfelek hálójába, szerda este pedig - második találatával - "századossá" lépett elő a Barcelona góllövőlistáján.

A címvédő Real Madrid szurkolói ugyanakkor a szerdai játéknapot azért tehetik el a pirosbetűs futballünnepek közé, mert egyfelől kedvenceik a Santiago Bernabéu Stadionban egyik legnagyobb különbségű diadalukat aratták a Sporting Gijon elleni 7-1-es győzelemmel (amelyből három góllal vette ki részét a holland szerzemény, Rafael van der Vaart), másfelől pedig kétszer is eredményesnek bizonyult a csapatkapitány Raúl. A Real ikonjának számító labdarúgó duplája korábban talán nem számított volna akkora haditettnek, ám a 31 éves játékos - aki kiszorult a válogatottból, és olykor már a klubcsapatában sem kezdő - május 7-e óta a "találékonyságot" illetően adós volt nagyszámú hívének. A Sporting elleni összecsapáson előbb adott két gólpasszt, majd ő maga is bevette a rivális kapuját: egyszer - az 58. percben, 5-1-nél - közelről, egy remek akció befejező embereként, utána pedig egy pazar megoldással. A 64. percben nagyszerűen lépett ki a védők között, a kifutó kapust is becsapta, úgy rúgva a labda alá, hogy az tökéletes ívben hullott a hálóba, a mintegy 68 ezer néző mérhetetlen örömére.

Okkal rögzíthette a spanyol média csütörtöki visszapillantójában: Raúl visszatért!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását