2024. május 2. - Zsigmond

Egészség Charta

A munkavállalók vállalati szintű egészségvédelme érdekében a Francia-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara összesen ötven tagja írta alá az Egészség Chartát csütörtökön Budapesten.
2008. szeptember 25. csütörtök 17:15 - Hírextra
A Sanofi-Aventis/Chinoin - amely gyógyszergyárként elsőként csatlakozott a programhoz - budapesti gyárában az aláíró cégek ezzel a chartával hitet tettek amellett, hogy együttműködnek munkavállalóik, s azok családtagjainak egészségmegőrzése mellett, továbbá kicserélik e téren szerzett tapasztalataikat.

A charta célja, mint azt Vincent Roussel, a Francia-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy erősítsék a szociális és társadalmi felelősséget, hiszen az egészség és az egészségügy nemcsak a betegségek kezeléséről szól, hanem azok időben történő felismeréséről és a megelőzéséről is.

Az elnök reményét fejezte ki, hogy a most csatlakozókon túl még további vállalatok is aláírták a chartát.René Roudaut francia nagykövet úgy fogalmazott: egy cégnek, vállalatnak nemcsak a nyereségével kell "foglalkozni", hanem azzal a környezettel is, ahol működik, továbbá azt is céljának kell tekintenie, hogy az ott dolgozók egészségtudatosan éljenek és kiegyensúlyozottak legyenek.

Székely Tamás egészségügyi miniszter köszöntőjében azt mondta: egy ágazati reform csak akkor lesz sikeres, ha ahhoz szemléletváltozás kapcsolódik. Mint fogalmazott: az egészségügy fogalmába a betegségek gyógyításán és a kórházak fenntartásán kívül beletartozik a prevenció, az egészséges életmódra nevelés és a rehabilitáció is.

A tárcavezető örömét fejezte ki, hogy vannak olyan nagyvállalatok, amelyek felelősséget éreznek saját dolgozóik iránt, és ezért különböző programokat indítanak.Frédéric Ollier, a Sanofi-Aventis vezérigazgatója elmondta: cége elkötelezett az egészségmegőrzés és a prevenció területén, ezért 2.600 dolgozójuk a gyógyszergyár területén működtetett egészségközpontban rendszeres szűréseken vehet részt.

A Francia-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagjai közül az Egészség Charta aláírói közt volt még mások mellett az Air France, Auchan Magyarország Kft., Bricostore Hungária Kft., Cora Magyar Hipermarket Kft., Michelin Hungária Kft, a Citroen Hungária Kft., Renault Hungária Kft., a Peugeot Hungária Kft., a Csemege-Match Zrt., a Decathlon Magyarország és a L,Oreal Magyarország.

A vállalatok társadalmi felelősségvállalásával kapcsolatos kezdeményezések az 1999-es davosi Világgazdasági Fórumig nyúlnak vissza, ahol Kofi Annan ENSZ-főtitkár kezdeményezésére írták alá azt az úgynevezett Globális Megállapodást, amely jelenleg több mint 2.000 vállalatot egyesít világszerte.

Egy európai uniós direktíva a 2002-es üzleti évtől a közepes és nagyvállalatok számára is előírja, hogy pénzügyi jelentésükön túl a társadalmi felelősségvállalásukról is beszámoljanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását