2023. december 3. - Ferenc, Olívia

A piacnyitás után sem lesz olcsóbb a gáz

Nem fognak csökkenni a gázárak a piacnyitás következtében, viszont a verseny jobb, és rugalmasabb szolgáltatásokat fog eredményezni a KPMG energiaügyekért felelős partnere szerint. Kiss Péter úgy véli, a különböző nemzetközi tervek, illetve a magyarország
2008. szeptember 25. csütörtök 12:23 - Hírextra
Nem lesznek alacsonyabbak az árak a gázpiac 2009. július 1-jei megnyitása után sem, hiszen a világpiacon is egyre többe kerül a gáz. A belépő új szolgáltatók ugyanakkor csökkenthetik a drágulás mértékét - mondta az InfoRádiónak a KPMG energiaügyekért felelős partnere.

Kiss Péter hozzátette: a Robin Hood-adó megjelenésével a piacot kiszolgáló kereskedők biztosan be fogják építeni áraikba a rájuk kivetett 8 százalékos többletnyereség-adót.

A szakértő a piacnyitás nyomán átrendeződésre számít: míg most területi elv alapján működik az ellátás, július 1-je után a kereskedők összegyűjthetik majd maguk köré azokat a fogyasztókat, amelyeket a legjobban képesek kiszolgálni, emellett ügyfélcentrikusabbá válik a szolgáltatás.

A KPMG energiaügyekért felelős partnere szerint a tervezett lépések - például az alternatív források bekapcsolása az ellátásba a nemzetközi vezetékeken keresztül, vagy a magyarországi nem hagyományos földgázkészletek kitermelése - nem vezetnek majd a gázárak csökkenéséhez.

Ezek csak az egyre növekvő igények kiszolgálására lesznek alkalmasak, hatásukra nem lesz olcsóbb a gáz - fűzte hozzá Kiss Péter.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását