2024. április 28. - Valéria

Nem a Mária Rádióval, hanem a tulajdonos korábbi működésével van baj

Nem a Mária Rádió, hanem az azt működtető cég korábbi tulajdonosa által elkövetett szabályszegések miatt nem lehetett volna meghosszabbítani a rádió műsorszolgáltatási jogosultságát - mondta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke az MTI-nek
2008. szeptember 24. szerda 10:35 - Hírextra
Majtényi László hangsúlyozta, hogy minden esetben a törvénykövetés és az egyenlő elbánás híve, emlékeztetve arra: a médiatörvény a pályázat nélküli hosszabbítást abban az esetben teszi lehetővé, ha a műsorszolgáltató nem sértette meg ismételten vagy súlyosan a szerződést.

Márpedig - idézte fel - a Mária Rádió tulajdonosai úgy szerezték meg a licencet, hogy felvásárolták az Extrém Rádiót működtető társaságot, az FM4 Rádió Kft.-t, mégpedig a jogfolytonosság érvényesítése mellett. Az előző tulajdonos idején azonban az ORTT több alkalommal állapított meg törvénysértést az adónál, számos esetben azért, mert az nem teljesítette közszolgálati vállalásait.

A médiahatóság szeptember 10-én hosszabbította meg pályázat nélkül, öt évvel a Mária Rádiót működtető FM4 Rádió Kft. műsorszolgáltatási jogosultságát; különvéleményében Majtényi László már akkor jelezte kifogásait.

Ebben utalt arra is: a pályázat nélküli hosszabbítást az ORTT eddig egyetlen esetben tagadta meg, az idén júniusban: egy karácsonyi műsorban fél évtizeddel ezelőtt elhangzott gyűlölködő kijelentés miatt megbüntetett, de azóta jogkövető Tilos Rádiót működtető alapítvány esetében nem adta áldását a médiahatóság az újrázásra.

A Tilos Rádió az elutasítás ellenére újabb beadványt nyújtott be, amelyet - a naprend tervezete szerint - épp ezekben az órákban tárgyal a médiahatóság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását