2024. március 29. - Auguszta

Gyurcsánynak mennie kell

A Nézőpont Intézet megkérdezett választópolgárok mintegy hatvan százaléka szerint Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnöki posztról. A Heti Válasz megbízásából készített, az MTI-hez szerdán eljuttatott felmérés eredményéből az is kiderül,
2008. szeptember 24. szerda 10:30 - Hírextra
Szeptemberben a megkérdezettek 59 százaléka gondolta úgy, hogy Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnöki posztról, mindössze 32 százalékuk vélekedett ezzel ellenkezőleg - olvasható a felmérésben, amely a lap csütörtöki számában jelenik meg.

A megkérdezettek tíz százaléka - az MSZP-szavazók fele - bízik abban, hogy a jövőben számára könnyebb lesz a megélhetés, 38 százalékuk viszont romlásra számít. A kormányfő adócsökkentési tervével kapcsolatban a választók 47 százaléka azt mondta, hogy szerinte nem fog változni semmi, míg 15 százalékuk egyenesen adóemelésre számít - derül ki az elemzésből.

A felmérés szerint az SZDSZ támogatottsága négy százalékos volt a válaszadók körében, az összes megkérdezett 51, míg a magukat középen állóként definiálók 64 százaléka szerint Fodor Gábor pártelnök képes ismét a parlamentbe vinni a liberálisokat. A megkérdezettek 43 százaléka ellenzéki, míg 41 százaléka kormánypárti erőnek tekinti az SZDSZ-t.

Minden második választópolgár szerint a szabad demokraták nem fogják támogatni a kormány költségvetési tervezetét, csak minden harmadik számít ennek ellenkezőjére.

AZ SZDSZ-szavazók 70, míg a Fidesz táborának 60 százaléka úgy gondolja, "jó volna, ha a Fidesz és az SZDSZ szorosabban együttműködne" - olvasható a felmérésben.

A közvélemény-kutatást szeptember elején készítették, ezer embermegkérdezésével.
A Medián múlt héten nyilvánosságra hozott felmérése szerint a többség támogatja a kormányfő adócsökkentési elképzeléseit és a lehető legtöbb eszközzel fellépne a feketegazdaság ellen, arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy a tervezett adócsökkentés mértéke megfelelő-e.

A Szonda Ipsos szeptember elején közzétett adatai szerint az ország érdekeit az szolgálná inkább, ha az SZDSZ megszavazná a miniszterelnök új, adócsökkentési javaslatokkal a középpontban megjelent programját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2008. szeptember 28. 09:02
Bizony, bizony!

Gyurcsánynak mennie kell, és menni is fog!
sharapova2008
2008. szeptember 25. 09:04
thurvj97! Itt az idő,hogy a jobboldal disznóságaira is jusson időd,időnként nem ártana,ha nem csak firkálnál,hanem gondolkodnál is...
thurvj97
2008. szeptember 24. 12:34
Heti válasz cc! Haveri körében természetes, hogy ez jön ki. A kormány pénzével támogatott banda így hálálkodik. Egyszerűen aljasság!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását