2024. április 28. - Valéria

Mrozek-darabbal indul az évad

Slawomir Mrozek Szerződés című darabjának pénteki bemutatójával indul a Játékszín 2008/2009-es évada, majd a teátrum decemberig még két produkciót tűz műsorára - közölte a Szerződés szerdai főpróbája utáni sajtótájékoztatón Balázsovits Lajos.
2008. szeptember 24. szerda 17:01 - Hírextra
A Játékszín igazgatója elmondta, november 28-án mutatják az Imádok férjhez menni című zenés színdarabot, majd Mikulás napján, december 6-án a Csigalétra című zenés mesejátékot, Gubás Gabi főszereplésével.

A következő esztendő bemutatóiról szólva Balázsovits Lajos megjegyezte, a költségvetési törvény elfogadására várnak, mert csak akkor fogják megtudni, mennyi pénzből gazdálkodhat az intézmény. "Egy naptári évben öt bemutatót kellene tartani, de jó, ha 2009-ben háromra lesz lehetőségünk" - válaszolt az MTI kérdésére az igazgató, majd hozzátette: idén a két évvel ezelőtti költségvetésüknél 5 millió forinttal kisebb kerettel rendelkeznek.

Egy groteszk alapszituációból bomlik ki a Szerződés története, amelyben a két szereplő jóvoltából Kelet- és Nyugat-Európa találkozása tárul a közönség elé - beszélt a Huszti Péter és Nemcsák Károly szereplésével színpadra állított Mrozek-színműről a darab rendezője.

Csiszár Imre hozzátette, a Szerződés úgy aktuális, hogy közben örökéletű témát boncolgat: egy halódó européer és a halódó európai kultúra szembesül egy kelet-európai bevándorlóval, egyszerre konkrétan és szimbolikusan.

"Én is megdöbbenek azon, honnan látta Mrozek, hogy minket ma, itt ezek a problémák fognak foglalkoztatni, és honnan érezte meg ezeknek az elképesztő humorát" - méltatta az 1987-ben született darabot Huszti Péter. Mint hozzátette, az előadás számára azért is különleges, mert ebben a produkcióban találkozhat először a színpadon a lengyel szerzővel, de most dolgozhat együtt első alkalommal Csiszár Imrével és Nemcsák Károllyal is.

"Az előadás két óra tömény koncentrációt igényel" - fogalmazott a színmű másik szereplője, Nemcsák Károly, majd megjegyezte: "a darab és a rendező ugyanakkor olyan hihetetlen helyzetekbe hozott minket, amelyekben öröm volt megmártózni".

Mint Balázsovits Lajos elmondta, a színház eddig még nem játszott gyerekeknek szóló darabot, ezért idén Mikuláskor egy zenés mesejátékkal szeretnék meglepni a 3-5 éves korosztályt.
"A Csigalétra már megjelent hangoskönyv formájában, decemberben fogjuk először előadni színpadon.

Ez nem csak gyerekelőadás, a felnőtteket is ugyanúgy tudja szórakoztatni" - vélekedett a produkcióról Gubás Gabi. Mint hozzátette, a mesejáték másik szereplője Pálfi Zsolt lesz, míg Pogány Juditnak várhatóan a hangját hallhatja a közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását