2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Hibás útfelújítás miatt várnak az intézkedésre

A XVI. kerületi Mátyás király út 2005-ös felújítása kapcsán a főpolgármesteri hivatal revizorai által feltárt szabálytalanságok, anomáliák rendezésére szolgáló intézkedési terv elkészítésére kérte fel szerdán a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizotts
2008. szeptember 24. szerda 21:33 - Hírextra
Lakos Imre (SZDSZ) elnök és Wintermantel Zsolt (Fidesz) alelnök az MTI-nek elmondta, hogy a revizori vizsgálat korrekten feltárt számos olyan problémát, amelyek rendezésre szorulnak. Egyidejűleg olyan szabályozásra is szükség van, hogy hasonló gondok ne ismétlődhessenek.

Lakos Imre közölte, hogy a revizori megállapítások alapján az intézkedési tervben minden olyan jogi követelésre választ várnak, amit akár a kivitelező Strabaggal, a műszaki ellenőrrel vagy a bonyolítóval szemben megtehetnek. Igénylik azt is, hogy az ügy tanulságait leszűrve legyen egy olyan ügyintézési rend, amelyben fix ellenőrzési pontok vannak.

Wintermantel Zsolt felidézte, hogy a revizorok megállapítása szerint, a közbeszerzési előírásokkal ellentétesen, nem az engedélyokiratban szereplő műszaki paraméterekkel és nem a szerződésnek megfelelően végezte a Strabag a munkát. Mindez "egyelőre még ismeretlen szálakon történő utasításoknak köszönhető" - tette hozzá.

A fideszes politikus szerint reális lehet az a vélekedése, hogy 2005-ben "a XVI. kerület akkori szocialista polgármestere, a választások közeledtével kért valamint a főpolgármestertől, aki szólt az ügyosztályvezetőnek, és aki szólt a beosztottjának, hogy ez így zajlódjon, ahogy lezajlik".
Hétfőn az önkormányzat pénzügyi ellenőrző bizottsága is felkérte a főpolgármestert, hogy az önkormányzati érdekek érvényesítése érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket, jogi lépéseket.
György István (Fidesz) bizottsági elnök ennek kapcsán az MTI-nek elmondta, hogy a revizorok korrekten feltárták a hibákat, ezután pedig a főpolgármesterre hárul az intézkedés felelőssége.
A problémák közt említette, hogy a szerződéssel ellentétesen, valakinek az utasítására, a Strabag
két réteg helyett csak egy rétegben aszfaltozott.

Ezt ugyan az előirányzottnál hosszabb útszakaszon végezték el, de a jelentés szerint 40 százalékos hibával. Ezek miatt mindkét bizottság úgy vélte, hogy a hibákat akár más céggel is kijavíttathatná a főváros, a számlát pedig benyújthatnák a Strabagnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását