2024. április 29. - Péter

Sok a megválaszolatlan kérdés

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a Heves megyei kórház privatizációja ügyében több tisztázatlan kérdés van, amire többszöri próbálkozás után sem sikerült választ kapniuk; erről a párt szakpolitikusa Nagy Kálmán beszélt az MTI-nek hétfőn annak
2008. szeptember 29. hétfő 16:40 - Hírextra
Nagy Kálmán - elmondása szerint - országgyűlési képviselőként három alkalommal próbálta ellenőrizni azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen a HospInvest megkapja az engedélyt a Heves megyei kórház működtetésére, ám egy alkalommal sem járt sikerrel. Közölte: értékelhető információkat nem sikerült kapnia.

Úgy vélte, "az ÁNTSZ vezetőjének fogalma nincs arról", hogy ha kiadják az engedélyt a HospInvestnek, akkor október 1-után hogyan fog működni a Heves megyei kórház.

Nagy Kálmán a mindeddig megválaszolatlan kérdések között említette - egyebek mellett - azt: hogyan tudhatja egy magáncég idő előtt, hogy mi lesz az az időpont, amikor elkezdhet a működést; de kérdés az is, miért helyezték át a HospInvest és a megye közötti szerződés megkötését a regionális egészségbiztosítási pénztártól az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP).

A problémák között említette a politikus, hogy az ÁNTSZ regionális szervezete helyben nem vizsgálta a kórház működésének feltételeit, csak a HospInvest által benyújtott adatokat ellenőrzi, ám hogy az adatok valósak-e, már nem vizsgálják.

"A helyzet több, mint gyanús. Egyértelműen az az érzésünk, hogy politikai nyomás révén folyik a privatizáció" - fogalmazott, majd hozzátette: szembe kell nézni azzal, hogy a diszkriminatív kórházi ellátás "élő valóság" lesz a Heves megyei kórházban.

A történek alapján Nagy Kálmán úgy vélekedett, "a jelenlegi egészségpolitika - a minisztérium, illetve az alá tartozó államigazgatási szervek - valamint a Heves megyei önkormányzat arcul ütik a Heves megyében élő betegeket, orvosokat, nővéreket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását