2024. május 2. - Zsigmond

Ingyenes lesz az M6-os új szakasza

Ingyenes lesz az M6-os autópálya most átadott szakasza egyes autók számára - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő keddi budapesti tájékoztatóján, ahol beszámolt arról is, hogy a kormány intézkedéseket hozott a Megyeri híd átadásával megnövekvő for
2008. szeptember 23. kedd 14:20 - Hírextra
A 3,5 tonna össztömeg alatti gépjárművek a frissen átadott autópályaszakaszt ingyenesen használhatják a jövőben - közölte a szóvivő azzal kapcsolatban, hogy átadták kedden az M6-os autópálya M0-ás csomópontját az Érdi-tetővel összekötő, 8,3 kilométeres szakaszát.
Budai Bernadett hozzátette: a szaktárca rendelete a nap folyamán megjelent Magyar Közlönyben olvasható.

A szóvivő szerint az autópálya ingyenessége könnyebbséget jelent a sűrűn lakott településeknek, és jelentősen tehermentesíti a környék alacsonyabb rendű útjait.

Elmondta: a módosítás elhanyagolható mértékű bevételkiesést jelent az útpénztárnak.
A tapasztalat azt mutatja, hogy azok, akik eddig vásároltak autópályamatricát, azok a jövőben is vásárlók maradnak.

Budai Bernadett a Megyeri híd átadással összefüggésben utalt arra, hogy egyes településeknél forgalomnövekedés várható, a kormány célja azonban az, hogy az ott élők érdekei is érvényesüljenek.

Hozzátette: miután a közlekedési miniszter lefolytatta az egyeztetést az érintett településekkel, a kabinet múlt hét szerdán döntött azokról az intézkedésekről, amelyekkel mérsékelhető a forgalomnövekedés.

A kormányszóvivő az intézkedések között említette, hogy felgyorsítják az aquincumi híd 10-es és 11-es főút közötti levezető szakaszának az előkészítését, valamint a Zsámbéki-medence településeit elkerülő út előkészítő munkálatait.

Elmondta, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Budakalász és Pomáz önkormányzatával megállapodást köt arról, hogy a forgalomnövekedés mérséklése érdekében milyen közúti beavatkozásokra van szükség. Hozzátette: előkészítik a két települést érintő elkerülő út építését.

Budai Bernadett azt mondta: Szentendre és Szigetmonostor között a közúti híd helyett egy kisebb híd épül a gyalogosok és a kerékpárosok számára.

Közölte: Szigetmonostor fejlesztési támogatást kap infrastruktúrafejlesztési célok megvalósítására.

A kormányszóvivő kitért arra, hogy a Megyeri híd forgalomba helyezése után fél évvel forgalomszámlálást fognak végezni, amelynek alapján kisebb beruházások még lehetségesek a főváros területén is
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását