2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fernandez megérkezett Portlandbe

Megérkezett Portlandbe az olimpiai ezüstérmes spanyol kosárlabda-válogatott egyik legjobbja, Rudy Fernandez, akitől nagyon sokat vár a TrailBlazers szakmai stábja, de a szurkolók is.
2008. szeptember 23. kedd 11:05 - Hírextra
A pekingi ötkarikás játékok döntőjében az Egyesült Államok Kobe Bryant és LeBron James fémjelezte válogatottjától csak nagy csatában vereséget szenvedő spanyol csapat bedobóját még 2007-ben szerezte meg a Portland az amatőr játékosbörzén (draft), ám az elmúlt szezont - a korábbi öt esztendőhöz hasonlóan - még a Joventut Badalonánál töltötte Fernandez, amellyel ULEB Kupát és Spanyol Kupát is nyert idén.

"Amikor kijöttem a repülőtérről, több mint száz drukker fogadott, ami nagyon jól esett, aztán az első gondolatom az volt, hogy gyerünk edzeni" - nyilatkozta Fernandez, aki a Blazers edzője, Nate McMillan szerint a liga egyik legjobbja lehet hamarosan.

A 23 éves kosaras az elmúlt idényben 21,2 pontot és 4,1 gólpasszt jegyzett meccsenként klubjában, míg az olimpiai fináléban 22 pontot szerzett.

A Phoenix Suns közben szerződést kötött az idei drafton kiválasztott, szlovén Goran Dragiccsal. A 22 éves irányító a csapat vezetőinek elképzelése szerint Steve Nash cseréje lesz már idén is. A megállapodás három évre szól, s hogy a szerződés létrejöhessen, a Phoenix 2 millió dollárért vásárolta ki a játékmestert a spanyol Tau Ceramicától.

A Washington Wizardsnál az elöljárók éltek opciós jogukkal és 2010-ig meghosszabbították Eddie Jordan vezetőedző szerződését. A szakember a klub történetének legeredményesebb edzője az 1980-as évek óta, ugyanis sorozatban négyszer vezette a rájátszásba együttesét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását