2024. május 2. - Zsigmond

Elhunyt Illovszky Rudolf

Kedd hajnalban elhunyt Illovszky Rudolf, a labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A Vasas legendája 86 évet élt. Sikerekkel teli pályafutást hagyott maga mögött mind játékosként, mind edzőként.
2008. szeptember 23. kedd 10:40 - Hírextra
Rudi bácsi hétvégén került újra kórházba tüdőgyulladással. A Vasas egykori legendája, a magyar labdarúgó -válogatott egykori kapitánya oly sok harcot megvívott már élete során, de a betegséggel ő sem bírt. Szeretett klubjának, a Vasas stadionjának névadóját már évek óta kezelték szívproblémákkal.

A legendás balszélső hihetetlen pályafutást tud maga mögött. Az angyalföldi piros-kékeknél 270 mérkőzésen 87 gólt szerzett. 15 évig szolgálta játékosként a Vasast, de pályafutása befejeztével sem szakadt el a klubtól.

Illovszky Rudolf neve ugyanis egyet jelentett a klubhűséggel. Mesterként négy bajnoki címig vezette az együttest, és egyszer a Magyar Népköztársaság kupáját is elhódította.

A Vasas Sport Club, a XIII. kerületi Önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

Gazdag pályafutása során megfordult a Pierikosz (görög), az Admira Wacker (osztrák), és az Olympiakosz (görög) kispadján is. A legtöbben azonban a magyar válogatott mestereként emlékeznek rá.

Felesége és fiai gyászolják, meg persze egy egész ország.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását