2024. április 28. - Valéria

Szigorú felelősségrevonást!

Szigorúan vonják felelősségre azokat, akik rátámadtak a Kossuth térről hazafelé igyekvő békés demonstrálókra - erre kérte a hatóságokat az MCF (Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma) Választási Szövetség, az egyik szombati budapesti demonstráció szervező
2008. szeptember 21. vasárnap 07:55 - Hírextra
A Magyar Demokratikus Charta rendezvényéről hazaigyekvők nemcsak fizikai, hanem pszichikai áldozatai is lettek a támadóknak - közölte Ifj. Bogdán János elnökhelyettes az MTI-vel.

 "Kérjük a hatóságokat, rendvédelmi szerveket, hogy jogállami módszerekkel szigorúan vonják felelősségre a felelősöket, a bűncselekmények elkövetőit, mert Molotov-koktéllal, könnygázzal és botokkal ütlegelni már nem a szólás szabadsága" - tette hozzá.

A szövetség elnökhelyettese a szervezet képviseletében köszönetet mondott mindazoknak, akik - mint mondta - méltóságteljesen és emelt fővel vettek részt a magyarországi cigányság legnagyobb békedemonstrációján.

"Sikerült felhívnunk a társadalmi békéért aggódó honfitársaink figyelmét arra, hogy Magyarországon egyre erősödik, egyre nagyobb teret kapnak a szélsőséges csoportok, ideológiák. Egyúttal sikerült felhívni Európa figyelmét arra, hogy összefogással, közös gondolkodással képesek vagyunk társadalmi békében, szolidaritásban egymás mellett élni" - hangsúlyozta.

Romaszervezetek a szolidaritás, a békés együttélés jegyében szombaton a budapesti Olimpiai Parkban tartottak demonstrációt a romákat ért atrocitások miatt. A résztvevők közül ezernél is többen csatlakoztak később a Magyar Demokratikus Charta Kossuth téri rendezvényéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. szeptember 24. 11:10
aser elvtárs jó elvtárs! javasolnám kitüntetni!
aser
2008. szeptember 21. 20:50
Nem ugy látom!Egyelőre az elkapott 15 rombolót is szabadon engedték.pedig a Btk szerint több év börtönt kötelező kiszbni tetteik alapján! 2 évtől 8 évig!

Nemzeti,etnikai,faji,vagy vallási csoport tagja elleni erőszak

174/B.§ (1) Aki mást valamely nemzeti,etnikai,faji,vagy vallási csoporthoz tartozása,vagy vélt tartozása miatt bántalmaz,illetőleg erőszakkal,vagy fenyegetéssel arra kényszerit,hogy valamit tegyen,ne tegyen,vagy eltürjön,büntettet követ el,és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés,ha a büncselekményt
a, fegyveresen,
b, felfegyverkezve,
c, jelentős érdeksérelmet okozva,
d, a sértett sanyargatásával,
e, csoportosan,
f, bünszövetségben követik el.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását