2023. január 29. - Adél

Útlezárások

Lezárták a városon áthaladó főutak bevezető szakaszainak egy-egy sávját péntek délután Csorna lakói, hogy így hívják fel a figyelmet a számukra már-már elviselhetetlen átmenő forgalomra.
2008. szeptember 19. péntek 16:59 - Hírextra
Kora délutánig összesen közel 80 jármű sorakozott fel a Győrt Sopronnal összekötő 85-ös és a Mosonmagyaróvár-Szombathely közötti 86-os főutak Csornára vezető szakaszán a város négy "kapujánál". A közlekedés félpályán váltakozva halad rendőri forgalomirányítás mellett. A feltorlódó autósorok egyre hosszabbak mindegyik irányban. A veszteglő autósoknak a demonstrálók almát, langallót, vizet kínáltak.

Csorna lakossága az elkerülő út megépítésének halogatása miatt tűrőképessége határára érkezett - indokolta a jobboldali vezetésű önkormányzat által szervezett forgalomlassító akciót Gyopáros Alpár alpolgármester az MTI érdeklődésére.

A fideszes politikus elmondta: naponta több mint 20 ezer jármű halad át a városon, ebből 5-6 ezer nehézgépjármű. Emiatt növekszik a levegőszennyezés, a zajártalom, a balesetveszély. Az elkerülő út építése ügyében évek óta nem történt előrelépés, a kormányzati illetékesek csak ígérgetnek.

A demonstráció a tervek szerint este hat óráig tart. Az akció első felében közlekedési baleset nem történt - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását