2024. április 27. - Zita

Újabb két továbbjutó az evezős Eb-n

A péntek délutáni reményfutamokból újabb két magyar egység jutott tovább az evezősök athéni Európa-bajnokságán: a női könnyűsúlyú kétpár a döntőben, az egypárban versenyző Szabó Katalin pedig a középfutamban folytathatja szereplését.
2008. szeptember 19. péntek 16:55 - Hírextra
A hazai szövetség tájékoztatása szerint Novák Zsófia és Hajdú Zsuzsanna harmadik helyen végzett reményfutamában, s mivel ebben a számban a kevés nevező miatt nem rendeznek középdöntőt, egyből a fináléba került. Szabó a reggeli, gyengén sikerült előfutam után összeszedte magát és harmadik helyen célba érkezve kvalifikálta magát a legjobb 12 közé.

A Juhász Adrián, Szabó Dániel, Kelemen Áron, Széll Domonkos összeállítású négypárnak és az Orbán Gergely, Szekér László kétpárnak ugyanakkor nem sikerült a továbbjutás, előbbi a B (7-12. helyért), utóbbi pedig a C döntőben (13-18.) szállhat vízre.

A könnyűsúlyú kétpárban címvédő Varga Tamás, Hirling Zsolt duó és a Simon Béla, Vinkó Gáspár kormányos nélküli kettes már a délelőtti előfutamból bejutott a középdöntőbe.

A magyar csapattól származó információ szerint a versenytanács döntésének értelmében az Eb az eredeti tervekkel ellentétben már szombaton véget ér, mert a meteorológusok hatalmas vihart jósolnak a hét utolsó két napjára, így szombaton 8 és 11:40 óra között - még a rossz idő érkezése előtt - a középfutamokat és a finálékat is megpróbálják lebonyolítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását