2024. május 10. - Ármin, Pálma

Jakobi Koncertek

A Zongora című sorozattal szerdán kezdődik a Jakobi Koncert évadja: Alekszej Vologyin Beethoven, Schubert, Rahmanyinov és Stravinsky műveket játszik a Zeneakadémia nagytermében. Az ügynökség a 2008/2009-es szezonban összesen 33 hangversenyt rendez a Zenea
2008. szeptember 19. péntek 16:42 - Hírextra
Folytatják az ifjúsági hangversenyeket, idén A hangszerek világa című sorozat várja vasárnap délelőttönként a családokat. Először október 12-én a hárfa sokszínűségre világít rá Vigh Andrea és Batta András, majd a régi korok különleges instrumentumait Kállay Gábor mutatja be. A fuvola történetéről Drahos Béla beszél, a zongorával Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp, rézfúvósokkal az Ewald Quintet ismerteti meg a gyerekeket.

Október 3-án Gödöllőn Vigh Andrea koncertjével nyílik meg a nemzetközi hárfaverseny. Két nappal később a rendkívüli tehetségű orosz Varvara Ivanova ad bemutatkozó estet, őt másnap a fiatal magyar hárfások sora követi. Ezután október 7. és 10. között négy francia hárfás Constanze Luzzati, Jakez Francois, Isabelle Moretti és Marielle Nordmann mutatkozik be a nemzetközi hárfamustrán, a cseh Jana Bouskova gödöllői koncertje után a fesztiválzáró gálaestet október 12-án tartják a budapesti Régi Zenekadémián.

Az Alekszej Vologyin után fellépő zongoristák mezőnye igen rangos: Ian Yungwook Yoo dél-koreai pianista, majd Jandó Jenő, Vásáry Tamás, Schiff András, Richard Goode, Ránki Dezső, Nagy Péter és Grigorij Szokolov hallható az évad folyamán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását