2024. május 3. - Tímea, Irma

Indiai maharadzsa Nandafalván

"Amíg királyként éltem, koldus voltam. Most, hogy "koldus" vagyok, királlyá lettem." - nyilatkozta a szeged környéki hindu templomba látogató vendég: egy indiai maharadzsa, Bhaktivédánta Szadhu Maharádzs. A különleges vendég jövő heti nyilvános előadására
2008. szeptember 19. péntek 08:58 - Hírextra
Szadhu Maharádzs királyi családban született. Édesapja az indiai Bihar államban levő Mungír város maharadzsája volt. A Gangesz partján fekvő város egy kellemes hindu zarándokhely, valamint a jóga egyik fellegvára. Szadhu maharádzs valódi királyi pompában nőtt fel.

Élvezhette mindazt a kényelmet, amit egy maharadzsáról el tudunk képzelni. Végül, a hindu hagyományoknak megfelelően, családi kötelezettségeinek eleget téve -ti. öt gyermekét kiházasította- hindu szerzetesi rendbe lépett. Az általa választott rend érdekessége, hogy kolduló szerzetesrend. Így lett a "királyból koldus".

A nandafalvi hindu templom a balástyai tanyavilágban található. Nandafalva alig több mint negyed órányira fekszik Ópusztaszertől. A hindu templom 2000-ben nyitotta meg kapuit. Idén a templom köré szentélyeket építettek. Az augusztusban megnyílt szentélyparkot Indiából érkezett faragott kövekből állították fel. Az alföld nyugalmába tökéletesen beleillő templom és a hindu kerti szentélyek a magyar és a hindu kultúra szerencsés találkozása.

Szadhu Maharádzs kétnapos magyarországi látogatását Nandafalván tölti. Keddi nyilvános előadására nagy érdeklődésre számítanak. A szervezők az előadásra minden érdeklődőt várnak.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását