2024. április 27. - Zita

Büszke paralimpikonok

A pekingi paralimpiai játékokon a Magyarországot képviselő 33 sportoló egy arany- és öt bronzérmet szerzett - összegezte a magyar részvétel eredményeit Budai Bernadett kormányszóvivő pénteki tájékoztatóján. Kiemelte, a kormány az idén is biztosította a ma
2008. szeptember 19. péntek 14:52 - Hírextra
A szóvivő elmondta még: a magyar versenyzők az érmek mellett hat negyedik, öt ötödik, három hatodik, öt hetedik és öt nyolcadik helyezést szereztek. Ezzel az eredménytábla 49. helyét foglalja el Magyarország, amely a nemzetközi mezőnyben nagyjából középmezőnyt jelent.

A kínai játékokon a magyar sportolók úszásban és vívásban voltak a legeredményesebbek - mondta Budai Bernadett, aki kiemelte Sors Tamás úszó, mint a legeredményesebb magyar sportoló, teljesítményét.

A szóvivő hozzátette: a kormány az idén is biztosította a magyar paralimpiai csapat részvételéhez szükséges támogatást. A Magyar Paralimpiai Bizottság működését segítő 16 millió forint mellett közel 110 millió forint volt fordítható a felkészülésre és a paralimpián való részvételre.

Budai Bernadett emlékeztetett arra is, hogy a paralimpián eredményt elérő sportolók az olimpián részt vevőkkel megegyező jutalomban részesülnek. Azaz az egyéni versenyszámokban az első három helyért 20, 18, illetve 14 millió forint egyszeri jutalom jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását