2024. május 16. - Mózes, Botond

Öttusa VB: Jól állnak az ifjú titánok

A tegnapi nap nem úgy sikerült az MVM Öttusa Világbajnokságon, ahogy azt a magyar csapat eltervezte. A negyedik helyen végzett a Horváth Viktor, Marosi Ádám, Balogh Gábor összeállítású csapat és ennek elsődleges oka Horváth Viktor sérülése. Ma már a nők k
2008. június 2. hétfő 16:12 - Malina Adrienn
A vasárnapi döntő után döbben aggódtak Horváth Viktorért, mint ahányan az elveszett érmek miatt bánkódtak volna. Augusztusban olimpia és elsősorban ezt kellett Viktornak és a szövetségi kapitánynak is szem előtt tartani. A futás előtt a címvédő Horváth a második helyen állt, de kiújult a selejtezős vívás során, pénteken elszenvedett sérülése (jobb vádlijában izomrost-szakadás történt), így az első méterek után gyakorlatilag már bicegett, majd feladta a küzdelmet.

A selejtezőkor még nem zavart, akkor a futást is rendben letudtam – kezdte Horváth. Azóta újabb terhelést kapott a lábam, és amikor szöges cipőben elkezdtem erőltetni, egyszerűen nem bírtam tovább futni. Először azt sem tudtam, hogy mit csináljak, nem mertem megállni, mert nem tudtam, hogy ez szabályos-e. Aztán a vívóedzőm szólt, hogy álljak le, utána pedig Pálvölgyi Miklós kiabált, hogy hagyjam abba. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a saját és a csapat szempontjából is – mondta Horváth.

Az orvosi diagnózis megszületett: három-öt napot kell teljes pihenéssel töltenie a tavalyi világbajnoknak, aztán elkezdheti a könnyített mozgást, s fokozatosan veheti fel a korábbi ritmust, miközben rehabilitációs kezeléseket kap majd. Remélhetőleg az olimpiára teljes értékű versenyző lesz.

És akkor vissza a lányokhoz. Kulcsár Antal is tartogatott meglepetéseket. Kovács Saroltának, a magyar csapat legfiatalabb tagjának szavazott bizalmat a mai váltó során. Az egy hónapja junior Európa-bajnokságot nyert Kulcsár most bizonyíthat a felnőtt nemzetközi mezőnyben is. A hétfői csapatban így Kovács Sarolta, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn kapott helyet, ami azt jelenti, hogy a tudása alatt teljesítő Vörös Zsuzsa ezúttal kimaradt.

A reggeli lövészet során Nagy-Britannia váltója kezdett a legjobban. Ők összesen 270 kört lőttek, ezzel 1144 ponttal állnak az első szám után. Olaszország áll a második helyen 269 körös teljesítménnyel (1132 pont). Jelenleg harmadik a fehérorosz trió (266 kör, 1096 pont). A Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Tóth Adrienn összeállítású magyar váltó a 7. helyen áll (263 kör, 1060 pont).

A második számban a jó vívással a hetedikről a harmadik helyre lépett előre a magyar csapat. 60 győzelmet arattak a lányok a pástokon, emellett 48 vereséget szenvedtek el. Úszásban jöhetett a csúcs. Minden idők legjobb úszóeredményét produkálták a lányok. A hármas 2:59.51-es idővel zárta a 3x100 méteres távot. Korábban még egyetlen csapat sem tudott 3 percen belül úszni, és a hazai trió eredménye csak azért nem nevezhető világcsúcsnak, mert a változó körülmények miatt ilyet nem tartanak nyilván az öttusasportban. Ennek az eredménynek köszönhetően az első helyen áll a váltó. Második Nagy-Britannia, míg a harmadik Csehország együttese.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását