2024. április 23. - Béla

Tanulj tinó...

Saját költségükön kellene rész venniük januártól a kötelező szakmai továbbképzésen azoknak az orvosoknak, akik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által elvártnál nagyobb értékben rendelnek tb-támogatással felírható gyógyszert - írta a birtokába
2008. szeptember 18. csütörtök 06:54 - Hírextra
Az előző egészségügyi miniszter idejében született, a minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló rendeletet - amely korbácsrendelet néven került a köztudatba - keményen bírálták az orvosok, a betegszervezetek és a gyógyszercégek, s ezért többször el is halasztották annak bevezetését - emlékeztet a lap.

Most az orvosoktól elvárt napi terápiás érték meghatározásánál figyelembe vennék az orvosszakmai kollégiumok véleményét és a finanszírozási protokollokat.

A kormányrendelet október elsején lépne hatályba, de a kötelező továbbképzést a december 31-e után kiváltott vények alapján alkalmaznák. A továbbképzés programját az OEP, az Országos Alapellátási Intézet és az Országos Szakfelügyeleti és Módszertani Központ dolgozza ki - olvasható a cikkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását