2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem Orbán hívő

Nem lehet Orbán Viktor Fidesz-elnök hívének tekinteni Tombor Andrást, a múlt héten napvilágra került adatgyűjtési ügy egyik főszereplőjét - írta csütörtökön utcára került számában a Heti Válasz című napilap.
2008. szeptember 18. csütörtök 09:08 - Hírextra
A lap Dávid Ibolya MDF-elnökkel, a megfigyelési ügy egyik célpontjával vitatkozott, miután a Heti Válasz megfogalmazása szerint az MDF elnök asszonya úgy értelmezte a történteket, hogy Tombor András, Orbán Viktor volt miniszterelnök egykori biztonságpolitikai tanácsadója Stumpf Istvánnak, az Orbán-kormány volt kancelláriaminiszterének, a Századvég Alapítvány jelenlegi elnökének irányításával szervezte az elnök asszony párton belüli kihívója, Almássy Kornél kampányát, "amihez volt titkosszolgák szállították a kompromittáló anyagokat".

"A normális Magyarország elpusztítására összeesküvő orbánisták története több ponton is hibádzik" - állapította meg a lap, amelynek főszerkesztő-igazgatója az Orbán-kormány szóvivője volt.

Az állítás igazát bizonyítja a lap szerint az, hogy Tombor András ugyan 2000 és 2002 között - a Fidesz-kormány idején - a kancellária kül- és biztonságpolitikai államtitkárságán dolgozott, ahonnan a Szemerkényi Réka államtitkárral kialakult konfliktusa miatt még a 2002-es választások előtt távozott. Emellett Tombor András, aki tavaly decemberig - az akkor még Csányi-tulajdonban lévő - a Multireklám Zrt. első embereként a Magyar Közterületi Reklámszövetséget vezette, 2005 februárjában összetűzésbe került a Fidesz egyik meghatározó gazdasági érdekcsoportjának számító Mahir-birodalommal.

A lap forrásai szerint azért is kizárt, hogy a Fidesztől származna az MDF elleni titkos megbízatás, "mert Tombor több szűk körű üzleti rendezvényen bírálta Orbán Viktort".

"Tény, hogy a tisztújításra készülve Almássy több értelmiségivel és üzletemberrel, így Tomborral is konzultált, ahogy legalább egy alkalommal - egy követségi fogadáson - Stumpffal is beszélt az ügyről. S bár kétségtelen, hogy az MDF elnökválasztási kampánya idején jelent meg olyan Századvég-felmérés, amely a párt népszerűségét két százalékra taksálta, összeesküvésre nem volt szükség" - írta a Heti Válasz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. szeptember 18. 09:41
Szerintem meg Az Orbán-hívő Dávid Ibolya, Az Orbán kormány igazságügy minisztere szervezkedett a nem Orbán-hívő Dávid Ibolya ellen.....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását