2024. május 19. - Ivó, Milán

Megkezdődött a Fodor-Orbán találkozó

Megkezdődött a tárgyalás Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke, és Orbán Viktor, a Fidesz vezetője között csütörtökön délután, Budapesten.
2008. szeptember 18. csütörtök 15:45 - Hírextra
A Képviselői Irodaházban tartott tárgyalásra az SZDSZ-től Fodor Gábor pártelnök mellett Gulyás József, Gusztos Péter és Horn Gábor ügyvivő érkezett, a Fideszt pedig Orbán Viktor pártelnökön kívül Navracsics Tibor frakcióvezető, valamint Pelczné Gáll Ildikó és Kósa Lajos alelnök képviseli.
A két párt a találkozó után külön-külön tart sajtótájékoztatót.

Ez a második alkalom, hogy a két pártelnök tárgyalóasztalhoz ül egymással. Június 21-ei találkozójukon a helyzetértékelésben egyetértettek, de míg Orbán Viktor már akkor is az előre hozott választásban látta a megoldást, Fodor Gábor úgy vélte, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha sem a kormány cselekvési terve, sem a szakértői kormány nem válna be.

A mostani találkozót Fodor Gábor kezdeményezte. Az SZDSZ elnöke szeptember 8-án írt levelet az ellenzéki pártelnököknek, amelyben szakértői kormány felállítását javasolta. Fodor Gábor arról is írt, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő cselekvési terve nem szolgálja az ország érdekeit.

A Fidesz azonban azóta többször nyilvánvalóvá tette, hogy nem a szakértői kormányt, hanem a parlament feloszlatását és az előre hozott választásokat tartja megoldásnak a jelenlegi helyzetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását