2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Középkori várnap

Középkori várnapot rendez a Nógrád megyei Hollókőn a Szent László Lovagrend szombaton; a programok között lesz párviadal és reneszánsz táncház is.
2008. szeptember 18. csütörtök 13:33 - Hírextra
Szabó Csaba, a világörökségi település polgármestere elmondta: a vár területén zajló programok délelőtt 11 órakor kezdődnek a harcosok, dobosok, táncosok és mutatványosok bevonulásával.
A gyalogosíjász-bemutató után a várnap résztvevői is kipróbálhatják az íjakat, a vár alsó részén pedig a gyerekeknek tartanak kézművesfoglalkozásokat, ahol megtanulhatják a körmönfonást, a láncfűzést, vagy a babakészítést.

A középkori zenével és tánccal kísért várnapon a gyömrői Szent László Lovagrend tagjai bemutatják a korszakra jellemző viseleteket, jellegzetességeket, valamint a harcosok által használt fegyvereket, vérteket, és előadják a vár történetének legendáját is.

Lesz a rendezvényen pusztakezes küzdelem, tőr- illetve késharc, kardvívás és vikingpajzshasználat, lesznek párviadalok, és összecsapnak a gyalogos csapatok is.Hollókő középkori várában 2003 óta elevenítik meg a korabeli váréletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását