2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az oktatás minősít

Magyarország jövője nagymértékben függ közoktatásának színvonalától - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Pécsett.
2008. szeptember 18. csütörtök 14:57 - Hírextra
A házelnök a közoktatás-vezetők negyedik alkalommal rendezett országos konferenciáján azt mondta: egy társadalom fejlettségét le lehet mérni oktatásának, közoktatásának színvonaláról. Arra kell tehát törekedni, hogy az minél magasabb legyen.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az oktatási változásokat érintő kérdéseknek minél előbb nyugvópontra kell jutniuk, hiszen intézményvezetőknek, tanároknak, szülőknek és diákoknak egyaránt a kiszámíthatóság az eredményesség egyik legfontosabb feltétele.

Szili Katalin elismerően szólt a közoktatási vezetők erőfeszítéseiről, akiknek iskoláikat a fenntartók és a szülők közös megelégedésére kell irányítaniuk.

A konferencia három napja alatt mintegy kétszáz intézményvezető, oktatási szakember vitatja meg a közoktatást érintő legfontosabb, valamint a közoktatási intézmények más szervezetekkel való viszonyának kérdéseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását