2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A szerelem lakatjai

A világ egyik legromantikusabb városa nem ismer tréfát a szerelemben. Firenzében törvényen kívül helyezték azokat a lakatokat, amelyeket évek során a történelmi városközpont legszebb helyein helyeztek el a szerelmesek egymásnak örök hűséget fogadva.
2008. szeptember 18. csütörtök 08:13 - Hírextra
Ez a tett azonban most már törvénytelennek számít és a "lakatosok" tetten érés esetén 160 eurós (kb. 39 ezer forint) bírságra számíthatnak - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Az utolsó törvényes kattintás néhány nappal a törvény életbe lépése előtt történt. Mintegy száz lakatot raktak fel a fiatalok az Uffizi-galéria előtti három méter hosszú láncra. Nem volt könnyű leszerelni azokat - nyilatkozták a rendőrségnél.

Egy legenda tette Firenzét e divat központjává. 2004-ben blogok és honlapok tucatjai kezdték el mesélni azoknak az amerikai katonáknak a történetét, akik ilyen lakatokat helyeztek el a városban a második világháború idején szerelmi ígéretként. És bár hivatalosan cáfolták, hogy ennek a legcsekélyebb igazságtartalma volna, megjelentek a XXI. század lakatjai és elárasztották a várost.

Az önkormányzat, hogy nem tűnjön azért nagyon szőrös szívűnek, elhatározta, hogy építtet egy új, a szerelemnek ajánlott emlékművet, amelynek kerítésére szabad lesz lakatokat függeszteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását