2024. május 2. - Zsigmond

Még két hétig lehet pályázni a KOGART-támogatásra

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) közhasznú társadalmi szervezetek számára kiírt pályázatára szeptember 30-ig lehet jelentkezni; a jótékonysági projekt keretében 25 alkotást árvereznek el 25 szervezet javára.
2008. szeptember 17. szerda 17:41 - Hírextra
Az alapítvány által az MTI-hez szerdán eljuttatott felhívás szerint a hospice mozgalommal, roma képzéssel, oktatással és neveléssel, gyermek egészségüggyel, betegségben szenvedő gyerekekkel valamint a fiatal zenei tehetségek támogatásával foglalkozó közhasznú társadalmi szervezetek jelentkezését várják még két hétig.

Az alapítvány decemberben 25, a KOGART Kortárs Gyűjtemény számára vásárolt műalkotást nyilvános árverésen értékesít, s az így befolyó nettó vételárat 25, a pályázat alapján kiválasztott közhasznú társadalmi szervezet kapja támogatásként.

Mint azt Fertőszögi Péter, az alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek elmondta: október 30-án zárul le a művek kiválasztása, amelyek kalapács alá kerülnek majd. A 25 szervezetet és a 25 alkotást a Jótékonysági Bizottság sorsolja majd egymáshoz az árverést megelőzően, közjegyző jelenlétében.
A szervezetek a kisorsolt műalkotásért az árverésen fizetett összeget kapják; ha egy műalkotásra nem licitálnak, akkor a kikiáltási árnak megfelelő összeget kapja az adott szervezet. A minimális kikiáltási ár 500.000 forint.

Pályázni a www.kogartkortars.hu weblapról letöltött pályázati adatlapon lehet, az ott megjelölt dokumentumok és igazolások csatolásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását