2024. április 26. - Ervin

Kit kellhet kimenteni?

Indul egy valóságshow a tévében: jobb sorsra érdemes sztárokat lehet embertelen körülmények közül a normális, való életbe visszaszavazgatni. Utánaérdeklődtünk mi is néhány hazai celebnél, vállalkoznának-e ilyesmire.
2008. szeptember 17. szerda 15:21 - Szalay Gergely
Rescue me

A túlélős realityk meglehetősen népszerű műsorok: ha civilek, ha híres emberek a megmentésre váró szereplők, komoly érdeklődés szokta követni kalandjaikat. Nálunk is futott már ilyen műsor, nem is egy: volt egy celebkiadás, és túl kellett élni azt is, hogy a zenetévétől frissen szabadult Sebestyén Balázzsal feszengjen egy szigeten az ember (még akkor is, ha Balázsról azóta kiderülőben van, hogy ennél azért több van benne – egykori VJ-ámokfutásai viszont fent vannak videómegosztókon, lehet belőlük tanulni: innen indult...).

Celeb vagyok

Egy névsor
Igazi nagy durranásnak ígérkezik „A Celeb vagyok, ments ki innen! „hazavágyó reality” show. A műsor a sztárok tűrőképességét teszi próbára: a dzsungelbe száműzik őket, a mindennapokban megszokott kényelemtől távol nekik kell még az élelmet is megszerezniük maguknak. A nézők szavazatukkal menthetik ki kedvencüket, vagy küldhetik embert próbáló feladatra a kipécézett celebet. A sztárok, akik Dél-Amerikából küzdenek a nézők kegyeiért: Bárdosi Sándor birkózó, Dér Heni a Sugarloaf énekesnője, Falusi Mariann énekesnő, Horváth Éva a Cool TV műsorvezetője, Mark popénekes, Soma énekesnő, Steiner Kristóf műsorvezető, és Szabó Patrícia a Cosmopolitan főszerkesztője.
Most az RTL Klub is előáll egy ilyen műsorral – ha az összes kapcsolódó hírt átnézzük, nem volt könnyű szülés. Több potenciális főhős is visszamondta ugyanis a szereplést: így Palik László műsorvezető-autóversenyző is úgy döntött, hogy marad inkább itthon, valószínűleg családja nem kis örömére – és Kiss Ramóna, a Barátok Közt Zsófija is inkább a Mátyás Király Téren bonyolítja tovább életét gazdag nagynénje és kriminális hajlamokkal megáldott vendéglátós szerelme között őrlődve – nem kevésbé mozgalmas, de vége van a munkaidőnek, és nem kell kevéssé ízléses lényeket fogyasztani –, ezt azért könnyebb feladatnak tűnik felvállalni.

A műsor ugyanis erre a vonalra épül: összevegyítve a Rettegés foka és a Survivor elemeit egy nagy rakás celebritást helyeznek el kellően barátságtalan körülmények között, és hétről hétre vissza lehet egyiküket szavazni a civilizációba – a normális ételek, kényelmes fekvőhelyek, és forgatócsoportok nélküli világba.

Amúgy persze különböző embert próbáló és gyomorforgató feladatokat kell teljesíteniük: valószínűleg hasonlóan mondjuk a Rettegés fokához, barátságtalan és nem veszélytelennek tűnő állatok (lásd még Uri Geller esetét a nem létező dzsungelviperával) között is megfordulva.

A végül összeszedett stáb végül is kellőképp színes lett: a megmentésre váró celebek közt szerepel Soma Mamagésa Spitzer Györgyi undsoweiter, aki korában a konkurens csatorna tehetségkutatójának volt zsűritagja, még korábban a világ nagyvárosait körbepisilő alternatív jelenség. Feltűnik mellette Steiner Kristóf, tévés és trendmagazin-főszerkesztő, korábban a zenecsatorna műsorvezetője, Britney Spears- és Paris Hilton-rajongó, Falusi Mariann, a PaDöDő fele, akiről a zenekar könnyedebb hangvétele miatt méltatlanul kevesen tudják, milyen kiváló énekesnő, illetve biztosan jelen lesz még a Cool tévé két modell-műsorvezetője: Horváth Éva és Zimány Linda is. Esetükben első pillantásra különösen izgalmas lehet, hogy viselik majd a körülményeket – a klasszikus berögződések szerint modellként nyilván borzasztó rosszul.

Biztos, ami biztos: megkérdeztük a tévés és modellszakma képviselőit, ők vajon részt vennének-e ilyen műsorban – ketten még azt is elárulták, milyen esélyeket gyanítanak a modell-lányoknak.

Zimány Linda csúcsformában
A nyár közeledtével jobban odafigyelek az étkezésre, salaktalanításra és igyekszem még többet edzeni. Egy hónapja kezdem el egy kúrát, méregtelenítek, rendszeresen iszom egy olyan folyadékot, ami nem engedi lerakódni a zsírt. Ha tehetem, minden nap lemegyek az edzőterembe, ha pedig nincs erre időm, akkor otthon végzek el egy gyakorlatsort. Járok infraszaunába, cellulit-masszázsra. És ha olyan az időjárás, akkor szívesen elmegyek futni is – nyilatkozta Zimány Linda április végén.
rtlbulvar.hu
Müller Attila, a Cool műsorvezetője igazán elemében érzi magát ilyen körülmények között: régóta túrázik, imádja a természetet, mindig vonzották az ilyen kalandok. Sőt: a korábbi túlélőműsorok idején is szívesen indult volna – mesélte megkeresésünkre. Pont ezért nem is megy a csapattal (nyilván az az izgalmasabb, ha a szereplő nem tud mit kezdeni az őt körülvevő helyzettel) – illetve egy izraeli katonai kiképzésen vesz majd részt, ahol viszont minden élesben megy majd. A csatorna két műsorvezetőjének, Zimány Lindának és Horváth Évának viszont tiszta szívéből drukkol: ha választania kéne kettejük közül, úgy gondolja, Éva keményebb nő, ő jobban viseli majd a kihívásokat. Ami nem jelenti persze azt, hogy Linda ne lenne talpraesett lány – tette hozzá.

Orosz Barbara, a nőiességére közismerten sokat adó műsorvezető nem szívesen venne részt ilyen műsorban: egyrészt nagyon érzékeny a bőre, így valószínűleg nem tenne neki jót a tűző nap, másrészt egyvalamitől tart nagyon: a kígyóktól - mondta. Azok pedig szinte biztos fontos szerepet kapnának a műsorban, így annyira nagyon nem vágyik ilyen körülmények közé (tulajdonképp a nőiesség fokától függetlenül érthető álláspont). Arról nem is beszélve, hogy bizonyos dolgokról nem is tudna lemondani: bár valószínűleg tudna saját divatot teremteni a dzsungel mélyén is, a sminkkészletétől vagy könyveitől nem szívesen válna meg. A legfőbb visszatartó elem mégis a kiszolgáltatottság – ebben nem szeretne részesülni.

Kasuba L. Szilárd még nem látott ilyen műsort (természetesen az eredeti jó ideje fut külhonban), így konkrétan nem is tudott nyilatkozni. Hasonlóban (a Rettegés Fokában) már szerepelt, azt élvezte. Ott viszont biztos lehetett abban, hogy egy tévéműsor részeseként nem eshet baja, ügyelnek arra, hogy a feladatok teljesítése során senkinek se legyen gondja. Olyan körülményeket viszont nem szívesen vállalna, ahol valóban a természet mélyén kell megküzdeni a lényegesen keményebb kihívásokkal - mondta. Mindenesetre nem zárkózik el teljesen a dologtól: a sorozatot meg fogja nézni, ennek függvényében majd el tudja dönteni, nyújthat-e neki a műsor akkora biztonságérzetet, hogy igent mondjon egy esetleges felkérésre. Lesz második széria is valószínűleg...

Debreceni Zita sem különösebben vágyna ilyen műsorba: gyerekkora óta nem szereti a kígyókat, békákat és pókokat – amiket nem nagyon lehet az ilyen műsorokban kikerülni. Nem vágyik arra, hogy ilyeneket egyen, vagy egyáltalán a kezébe fogjon.

A versenyzők miatt pont emiatt leginkább Steiner Kristófra kíváncsi: ő ugyanis hasonlóan tart az ilyen állatoktól, mint Zita, így őt érzi magához igazán közelállónak – mondta.

Barátnőjét, Zimány Lindát viszont cseppet sem félti: bár sokan hajlamosak szőke cicababának nézni, Linda képes lehet eddig ismeretlen oldalait megmutatni – kevesen tudják például, hogy tizenkét évig kézilabdázott, ami bizonyos edzettséget ad az embernek...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását