2024. május 4. - Mónika, Flórián

Igehirdetés NYT épületének tetején

Mivel eddig senki nem ismerte el az al-Kaida terrorszervezet témájában folytatott kutatásait, egy önjelölt szakértő szerdán azzal próbálta végre felhívni rájuk a figyelmet, hogy felmászott a New York Times épületének külső falán - alig egy hónappal két má
2008. július 9. szerda 22:45 - Hírextra
Az esetről maga a nagy amerikai napilap számolt be.

A David Malone nevű férfi a Renzo Piano által tervezett 52 emeletes épületnek nem a csúcsára kapaszkodott fel: már a 10. emeletéig jutva kibontott egy vásznat, rajta olyan prospektusokkal, amelyeken Oszama bin Ladennek, a 2001. szeptember 11-i merényletekért felelős terrorszervezet vezetőjének neve volt olvasható. Miután négy órát töltött a magasban, megadta magát a rendőrségnek.

David Malone a www.binladensplan.com című internetes portál alapítójaként azt hangoztatja, hogy független kutatásokat végez a terrorista terveivel kapcsolatban, s hogy már két évvel a merényletek előtt megjósolta, mi következik.

Június 5-én egymástól függetlenül ketten is - köztük Alain Robert, a francia "pókember" - felmászott a 228 méter magas torony csúcsára, ami "viszonylag egyszerű" feladat, mert a homlokzat kerámiarúdjai megkönnyítik a kapaszkodást. A lap akkor bejelentette: intézkedéseket tesz annak megakadályozására, hogy a jövőben ez megismétlődjön.

Akárcsak szerdán Malone, júniusban Alain Robert is "üzent" a toronyról, fluoreszkáló zöld feliraton figyelmeztetett: "Az éghajlat felmelegedése minden héten több embert öl meg, mint szeptember 11." Renaldo Clarke, a másik júniusi toronymászó a malária veszélyére kívánta felhívni a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását