2024. április 29. - Péter

Hajdó László felmentését kéri a móri bankrablás ügyében

Felmentést kért a móri bankrablás ügyében Hajdú László védője a Fővárosi Bíróságon szerdán.
2008. szeptember 17. szerda 12:30 - Hírextra
A megismételt elsőfokú eljárásban megtartott perbeszéd során Kamarás Géza ügyvéd azt mondta, hogy védence nem is járt a bűncselekmény helyszínén, a bűnüldöző hatóságok tudják, hogy más követte el a nyolc halálos áldozatot követelő 2002 májusi vérengzést, ezért indokolt Hajdú László bűncselekmény hiányában történő felmentése.

Egy másik eljárásban W. Róbert ellen áprilisban emelt vádat az ügyészség a móri vérengzés miatt a Fejér Megyei Bíróságon. Abban az eljárásban volt egy másik gyanúsított is, ám ő még a nyomozás során előzetes letartóztatása alatt öngyilkosságot követett el.

W. Róbert és Hajdú László ügye mellett egy harmadik eljárás is folyamatban van a móri ügyben. Itt Hajdú vádlott-társának, a móri ügy miatt jogerősen - feltehetően ártatlanul - tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Edének a perújítását tárgyalja majd a Fővárosi Bíróság.

Hajdú László és Kaiser Ede ellen a móri ügyön kívül több más minősített rablás miatt is vádat emelt az ügyészség. Azokban az ügyekben a vádlottak - egy emberölési kísérletet leszámítva - javarészt beismerő vallomásokat tettek, így minden bizonnyal akkor is sok éves szabadságvesztésre számíthatnak, ha a móri ügyben végül felmentik őket.

Szerdai védőbeszédében Kamarás Géza beszélt arról is, hogy a hatóságok Hajdúra nézve terhelő bizonyítékokat "kreáltak", például a felismertetések során.

"A gombhoz keresték a kabátot, nem pedig a kabáthoz a gombot" - fogalmazott Hajdú védője.
Az ügyvéd szerint a nyomozó hatóságok a gyanúsítottakat és a tanúkat is megpróbálták befolyásolni a kihallgatások során.

A védő szerint nyomatékos enyhítő körülmény, hogy Hajdú László fél évtizede büntető eljárás hatálya alatt áll, méghozzá éppen a móri ügyben, amellyel így összeforrt a neve, és amely miatt éveken át rendkívül szigorú körülmények között tartották fogva.

A védő a korábbi eljárásban kiszabott 15 éves szabadságvesztésnél lényegesen enyhébb büntetést indítványozott Hajdúra a vádban még szereplő minősített rablások miatt.
A Fővárosi Bíróság várhatóan október 13-án, Hajdú László utolsó szó jogán előadott védekezését követően hirdeti ki az első fokú ítéletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását