2024. május 3. - Tímea, Irma

Fodor: a nyílt levél nem megoldás

Az SZDSZ elnöke szerint az nem megoldás, ha valakinek problémája van, akkor nyílt levelet ír, ahelyett, hogy belső fórumokon tenné szóvá kifogásait vagy a pártelnökhöz fordulna; Fodor Gábor ezt arra reagálva mondta szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte cím
2008. szeptember 17. szerda 10:33 - Hírextra
Gegesy Ferenc, a IX. kerület polgármestere hétfőn közleményében jelentette be, hogy kilép a pártból és lemond egyéni parlamenti képviselői mandátumáról. Ezzel kapcsolatban Fodor Gábor azt mondta: ezek olyan jelek, amelyeken el kell gondolkodni, és sajnálja, hogy Gegesy Ferenc nem adta meg a lehetőséget arra, hogy megbeszéljék a problémákat. Hozzátette, hogy az SZDSZ-en belül is van vita arról, amiről a magyar társadalomban.

A koalícióból való kilépésről elmondta: ma is azt gondolja, hogy "meggondolatlan lépés volt, (...) de nem volt más választása a pártnak".

Hozzátette, hogy az a politika, amit az elmúlt tíz évben folytattak tovább nem tartható, mert nincsenek tartalékai, nem vezet semmire, ezért új politikát kell az asztalra tenni. Természetesnek nevezte ugyanakkor, hogy erről viták vannak, mert érdekeket sért, de az ív és a politikai szándék világos.
A parlament feloszlatásával kapcsolatos kezdeményezésről szólva Fodor Gábor azt mondta, azért nem szavazták meg az MDF indítványát, mert nem volt megalapozott és megfontolt. Szerinte akkor érdemes ilyen indítvánnyal élni, ha tudni lehet, hogy sikeres lesz, ha tudják, hogy a kormány, amelyik jöhet, milyen programmal rendelkezik.

Fodor Gábor az ellenzéki pártokkal csütörtökre tervezett egyeztetésről elmondta, arról fognak tárgyalni, hogy ha már a kormány cselekvési programja nem elfogadható, akkor mi az a kiút, ami mellé oda lehet állítani egy programot és egy kormányt, milyen tartalmi elemeket kell az asztalra tenni. Példaként említette a gazdaság-, a szociál- és a foglalkoztatáspolitikát, valamint a nyugdíjat, amelyekről az SZDSZ-nek van programja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását