2024. május 10. - Ármin, Pálma

11 milliárd forint 6 városnak

Az eddigi legnagyobb szabású város-rehabilitációs programról döntött a kormány, amelynek keretében 11 milliárd forintból 6 megyei jogú város belvárosa újulhat meg - jelentette be Molnár Csaba, a gazdasági tárca államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájék
2008. szeptember 17. szerda 17:11 - Hírextra
Régi, évtizedes városfejlesztési álmok valósulhatnak meg így; ebből a pénzből a "ráncfelvarrásnál többre futja" - fogalmazott.

A projekt keretében a kaposvári, a győri, a szombathelyi, a nyíregyházi, a debreceni és a soproni belváros újulhat meg, új közösségi terek jöhetnek létre, megújítják a közszolgáltatási lehetőségeket, de lesz olyan város is, ahol parkolóház épül - közölte.

Az államtitkár példaként említette, hogy új funkciót kap a kaposvári mozi, megújul a soproni Tűztorony, vagy a debreceni Romkert.

Molnár Csaba tájékoztatása szerint nem ez az egyetlen ilyen program, hamarosan hasonló, a megyei jogú városokat érintő belváros-rehabilitációs projektről dönthet a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását