2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tömeges karambol, két sérült

Tömeges karambol történt kedd délután a főváros XI. kerületében, ahol egy BKV-busz nekihajtott több parkoló járműnek; a balesetben ketten megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.
2008. szeptember 16. kedd 18:11 - Hírextra
A Móricz Zsigmond körtér Villányi úti buszfordulójánál egy 153-as jelzésű busz eddig ismeretlen okból hátulról nekihajtott egy várakozó taxinak, amelyet rátolt egy másik parkoló taxira - mondta Kis-Guczi Péter.

Hozzátette: a busz továbbtolta a roncsokat az előttük parkoló kisteherautóba, azt pedig egy pénzszállító furgonba. A pénzszállító nekiment egy személygépkocsinak, ami egy másik személyautóba nyomódott.

A balesetben a két taxisofőr sérült meg. A két taxi egymáson állt; a tűzoltók leemelték a fönti járművet és a műszaki mentés befejeztével elvonultak a helyszínről - mondta.

Kormos Endre, a Budapesti rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két ember könnyebben sérült meg, kórházba szállították őket megfigyelésre.

A rendőrök a forgalmat a Ménesi útra és a Bartók Béla útra terelik - közölte.
Lapis Balázs taxisofőr, akinek az autójával először ütközött az autóbusz, az MTI-nek telefonon elmondta: minden nap megáll a Villányi útnál, a buszvégállomásnál, ahol ugyan ki van téve a "Megállni tilos!" tábla, de várakozni lehet.

"Ültem az autóban és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy hátulról belém jönnek, egy nagy durranás és a kocsimat úgy nyomja össze (a busz), mintha papírból lenne az egész" - idézte fel az ütközés pillanatát a férfi, aki 32 éve dolgozik taxisofőrként.

Véleménye szerint az volt a szerencséje, hogy a busz a gépkocsiját az előtte parkoló autó alá nyomta, vagyis az előtte álló kocsit feltolta az övére. "Egészen nyomott, nyomott, a másik taxit teljesen feltolta az enyém tetejére, beszakadt a szélvédő, már majdnem a fejemen volt a tető. Utána az egész belement a teherautóba" - emlékezett vissza.

Lapis Balázs beszámolója szerint a tehetetlenség érzése volt a legrosszabb a balesetben. "Nyomtam a féket, mindent, nem akartam elhinni, hogy ilyen ereje van, mintha nem is lett volna előttem semmi, úgy tolt" - mondta.

Arra a kérdésre, hallotta-e, hogy közeledik a busz, nemmel felelt, s úgy folytatta: " amikor kiszálltam, akkor hallottam, hogy még megy (a motor). Fel volt pörögve a motorja teljesen a busznak és azt mondta a buszsofőr rémülten, hogy ő nyomta a féket, nyomta a féket és nem állt meg a busz".
A taxisofőr nem sérült meg a balesetben, mindössze felment a vérnyomása. "Karamboloztam én már, volt nem is kis karambolom, de ilyen ideges még nem voltam" - közölte, hozzáfűzve: "újraszülettem".

Szilágyi Károly, a BKV szóvivője az MTI-nek elmondta: az ügyben igazságügyi-műszaki szakértő bevonásával azonnali vizsgálatot rendeltek el; a részletekről a vizsgálat után adnak tájékoztatást. Mint jelezte, a vizsgálat több hétig is eltarthat. A sofőrt is meghallgatják, ennek részleteiről is később számolnak be.

A szóvivő úgy nyilatkozott, hogy mind a hat gépkocsi tilosban parkolt a helyszínen.
Szilágyi Károly elmondta azt is, hogy az Ikarus 415-ös típusú autóbusz június 30-án volt a legutóbb műszaki szemlén, ahol megfelelt a követelményeknek. A busz kedden 0 óra 40 perckor volt fékmérésen, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által hitelesített fékpadon mérték a busz fékeinek hatását. Ezen a vizsgálaton sem volt probléma a fékekkel - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását