2024. május 3. - Tímea, Irma

Az esélyegyenlőség megteremtése mindannyiunk feladata

Az esélyegyenlőség megteremtése mindannyiunk közös feladata - hangsúlyozta Kiss Péter kancelláriaminiszter az esélyegyenlőség napján mondott beszédében kedden Budapesten, a fogyatékosokkal foglalkozó XV. kerületi Fejlesztő Napközi Otthonban.
2008. szeptember 16. kedd 18:16 - Hírextra
Az esélyegyenlőség napja egyben a mobilitás hetének nyitónapja, az eseménysorozat keretében az idén az egészséggel, a sportolással kapcsolatos rendezvényeket tartanak a kerületben, csakúgy mint Európa és Magyarország összesen mintegy kétezer településén.

A mobilitás hetét 2002 óta rendezik meg Európában, a kezdeményezéshez 2003-ban csatlakozott a budapesti XV. kerület, valamint több magyar település.

"Az emberségnek és az esélyegyenlőségnek egymással karöltve kell járnia" - fogalmazott beszédében a kancelláriaminiszter, a kerület országgyűlési képviselője.

Kiss Péter hangsúlyozta: arra van szükség, hogy a fogyatékossággal élőkről az embereknek ne csak a klasszikus értelemben vett akadálymentesítés jusson eszükbe, hanem az, hogy akadálytalanított hozzáférést kell biztosítani mindenki számára a teljes élethez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását