2024. április 20. - Tivadar

Közlekedési kérdések a Főpolgármesteri Kabinet előtt

Több kerület kezdeményezésére újabb városrészeken is fizetni kell majd a parkolásért, ha a Főpolgármesteri Kabinet által ebben támogatott javaslatokat a hónap végén a Fővárosi Közgyűlés is elfogadja - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója kedden az
2008. szeptember 16. kedd 23:15 - Hírextra
Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a II., a III:, a IX. és a XXI. kerület kezdeményezte azt, hogy újabb utcákon szedhessen parkolási díjat.

Az igazgató közölte, hogy a városvezetés zöld utat adott Budapest teherforgalmi stratégiájának közgyűlési tárgyalásához is. Ennek egyik fontos eleme, hogy az M0-ás körgyűrű keleti szakasza és az északi Duna-híd átadása után, januártól jelentősen korlátoznák a teherautók átmenő forgalmát a fővárosban.

A kabinetülés résztvevőitől, köztük Steiner Pál MSZP-frakcióvezetőtől az MTI megtudta azt is, hogy a fővárosi önkormányzat vagyonrendeletének módosítási javaslatát átdolgozásra levették a napirendről. Az anyagot a közigazgatási hivatal törvényességi jelzése alapján dolgozzák át. Lekerült a napirendről az önkormányzat hároméves útfelújítási programja és az 1-es villamos vonalának meghosszabbításával foglalkozó javaslat is. Mindkét kérdésben a finanszírozásai háttér vár még tisztázásra - jegyezte meg a frakcióvezető.

Az MTI információi szerint Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes visszavonta a Rác fürdőtől a Gellért hegyig tervezett sikló építésével kapcsolatos előterjesztését. A 2004 óta húzódó beruházáshoz a múlt év szeptemberéig kellett volna beszerezni az építési engedélyt.

Foglalkozott a városvezetés azzal a pénzügyminisztériumi jelzéssel is, miszerint a fővárosi önkormányzat több cége nem tett eleget a közszolgáltató adatszolgáltatási kötelezettségének. A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft., az önkormányzat ingatlankezelő, valamint vagyonkezelő részvénytársasága és a Parking Kft. az adatszolgáltatás helyett ügyvédi véleményt kért arról, vonatkozik-e rájuk ez az előírás. A kabinet ülésén az érintett főpolgármester-helyettesek feladatként kapták, hogy rendezzék a cégek adatszolgáltatását.

Steiner Pál megjegyezte: Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes közölte, nem volt tudomása arról, hogy az irányítása alá tartozó cégek nem teljesítették kötelességüket. Jelezte, hogy intézkedik ez ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását