2024. április 16. - Csongor

Ecce homo- a pártok még nem döntöttek

A parlamenti pártok még nem döntöttek az államfő adatvédelmi ombudsman-jelöltjének támogatásáról; álláspontjukat a jelölt meghallgatása után alakítják ki.
2008. szeptember 16. kedd 10:24 - Hírextra
A frakciók képviselői kedden, a Sándor Palotában az államfő jelenlétében találkoztak a jelölttel, majd ezt követően azt közölték: döntésük előtt valamennyi frakció külön is meghallgatná Jóri András ügyvédet.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a képviselőcsoportok képviseletében úgy fogalmazott: mind az öt frakció azt a szándékát fejezte ki, hogy frakcióülésre is meghívja a jelöltet.

A frakcióülésen a meghallgatásokat követően alakítjuk ki álláspontunkat - tette hozzá.Közölte azt is, hogy az országgyűlés várhatóan szeptember 29-én szavazhat a jelöltről.

A találkozón az MSZP-t Lendvai Ildikó, a Fideszt Navracsics Tibor, a KDNP-t Semjén Zsolt, az SZDSZ-t Kóka János frakcióvezető, míg az MDF-et Hock Zoltán elnökhelyettes képviselte.

Az államfő még június 25-én nevezte meg ötödik jelöltjét, Jóri András ügyvédet. Sólyom László a Sándor Palotában megtartott találkozón a 37 éves jelölt szakmai munkásságára és pártatlanságára hívta fel a képviselők figyelmét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását