2024. május 6. - Ivett, Frida

Betegbisztosítás nyulaknak is

Kutyák és macskák után már nyulakra is lehet betegbiztosítást kötni Hollandiában.
2008. szeptember 16. kedd 17:14 - Hírextra
A Petplan állatbiztosító társaság a háziállattartási szokásokban megfigyelhető új trendre, jelesül a nyulak népszerűségének gyors növekedésére reagál az új szolgáltatással. A potenciális ügyfélkör hatalmas; a cég becslése szerint az utóbbi időben 750 ezerre emelkedett a háziállatként tartott nyulak száma Hollandiában, és nemcsak nekik nem kötöttek még a gazdák betegbiztosítást. "Majdnem hatmillió kutya, macska és nyúl él ebben a kis országban, de még csak alig százezernek van betegbiztosítása" - mondta Peter van Rooijen, a Petlan vezető állatorvosa. "Arra számítunk, hogy évente 20 százalékkal bővül a piac."

A fül hossza és formája alapján "nyúlra szabott" biztosítás díja a választott szolgáltatási csomagtól függően havi 5,95 euró és 15 euró (1440-3640 forint) között mozog. A legdrágább csomag az állatorvos honoráriumán, a gyógyszereken és az oltásokon kívül az esetleges külföldi kezelés és az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló temetés költségeit is fedezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását