2024. április 25. - Márk

Az egyenlőség a legfontosabb

A fiatal férfiak élete bonyolultabb, mint bármikor - ez derült ki abból a tanulmányból, amelynek eredményeit kedden tette közzé egy sajtótájékoztatón a Discovery Networks Europe. A felmérés sok meglepetéssel szolgált: az derült ki - 506 magyar férfi megké
2008. szeptember 16. kedd 14:22 - Hírextra
A felmérés során 15 országban kérdezősködtek a Discovery Channel munkatársai, hogy jobban megismerjék célcsoportjukat, a 25-39 év közötti férfiak életmódját, vásárlási szokásaikat, valamint véleményüket számos társadalmi kérdésről - nem utolsósorban azért, hogy hatékonyabbak legyenek a reklámjaik.

A fiatal magyar férfi céltudatos, modern és összetett - ezt állapították meg a felmérés alapján a csatorna kelet-európai vezetői.

Bár a magyar férfi fontosnak tartja az egyenjogúságot, meglehetősen konzervatív. A megkérdezettek csupán 40 százaléka ért egyet azzal, hogy egy férfi ugyanolyan jól fel tud nevelni egy gyereket, mint egy nő. Ezzel a románokkal és az olaszokkal együtt a legkonzervatívabb nemzetek közé tartozunk - állapították meg az összesen 12 ezer férfi megkérdezése után. A hitelre való vásárlásban is a lista végén szerepelnek a magyarok - a hollandokkal és a németekkel együtt.

A XXI. századi férfi hatalmas evolúciós folyamaton ment át, több és összetettebb kihívásoknak kell megfelelnie és nagy nyomás nehezedik rá. A saját férfiassági modell megtalálása nem könnyű, hiszen nagyok az elvárások velük szemben, ugyanakkor nincs egyértelmű követendő példa.
Típusok viszont léteznek: ilyen a Családfenntartó - ez a típus Romániára jellemző leginkább -, a Modern irányító - ilyenek a svédek és a franciák -, az Énközpontú mint a német vagy a holland - és az El nem kötelezett, aki csak a mának él.

Családfenntartó, testőr és szülő - és még számos más szerepben kell jót alakítani ahhoz, hogy az élet ma gördülékenyen működjön. Ha nem dolgozol - nem is létezel. A munka a jelenkor csatamezeje - ahogyan a közvélemény-kutatás fogalmaz. A munkapiaci dzsungel Lengyelországban és Romániában a legkeményebb.

A mai életmódra jellemző hedonizmus és a stresszes munkakörnyezet gyakran ütközik az egészséges életstílus iránti törekvésekkel. Bár a hiúság látszatát kerülik, Nyugat- és Dél-Európában már nem nagyon jönnek zavarba az erősebb nem képviselői, ha kozmetikai kezelésről van szó.

Az alapos szakértelem, a szenvedéllyel űzött hobbi egyben kiváló társadalmi tőke is.
Megfigyelhető szinte mindegyik országban, hogy a fiatal férfiak egyre későbbre tolják vagy éppen átrendezik az élet hagyományos mérföldköveit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását