2024. április 26. - Ervin

Szőrösödés ellen mentatea

Török kutatók szerint a fodormenta tea fogyasztása segíthet a rendellenes szőrösödéssel küzdő nőkön. A tudósok megállapították: napi két csésze tea csökkenti a férfi hormonok szintjét a nők szervezetében.
2007. február 22. csütörtök 13:35 - Hírextra
A rendellenes szőrösödéssel élő nőknek a férfiakéhoz hasonló erősségű szőr nő a hasukon, a melleiken és az arcukon, ami miatt sokuk szégyenkeznek.

A kórkép ellen általában a férfi hormonok szintjét csökkentő gyógyszereket alkalmaznak, a Phytotherapy Reserearch című szaklapban publikáló török kutatók szerint a fodormenta tea fogyasztásával hasonló eredmények érhetők el.

A tudósok arra figyeltek fel, hogy a Törökország délnyugati részén fekvő Isparta városában jelentősen csökkent azoknak a férfiaknak a libidója, akik rendszeresen fogyasztottak fodormentából készített teát.

A szakemberek ezután egy kísérletben 21 rendellenes szőrösödéssel élő nővel itattak napi két csésze fodormenta teát, valamennyiükkel a menstruációs ciklusuk tüszős szakaszában.

A tudósok azt tapasztalták, hogy öt nap után a nők vérében jelentősen csökkent az aktív tesztoszteron szintje, néhány női hormon szintje viszont emelkedett.

A kutatást vezető Mehmet Numan Tamer szerint a fodormenta tea a kóros szőrösödés enyhébb eseteire lehet orvosság, de hozzátette: további kísérletekre is szükség lesz a hatás alaposabb feltérképezéséhez, közölte az Inforádió.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását