2024. április 18. - Andrea, Ilma

Per a híd miatt

Beperli Budakalász önkormányzata a gazdasági és közlekedési tárcát szerződésszegés címen, mert máig nem tett eleget a 2005-ben kötött megállapodásnak, amely - többi között - egy elkerülő út építéséről szólt a Megyeri híd kapcsán - közölte a település fide
2008. szeptember 15. hétfő 13:50 - Hírextra
Mányai Zoltán elmondta, hogy a három éve aláírt szerződésben szerepel a Budakalászt és Pomázt elkerülő út megépítése, 200 millió forint értékben a település belső útjainak korszerűsítése és zajvédő korlátok elhelyezése. Mindez azért, hogy a Megyeri híd megépülése nyomán növekvő forgalom ne okozzon kaotikus állapotokat a faluban és környékén. A hidat heteken belül átadják, a megállapodásban foglaltak közül viszont semmi sem valósult meg - tette hozzá.

Márpedig a híd forgalomba helyezését követően az előrejelzések szerint a 11-es úton átmenő napi átlag 33 ezer autó helyett ennek több mint kétszeresre halad majd át. A kocsik egy része családi házak között, a keskeny és kanyargós budakalászi, illetve az Ürömre vezető utat veszi igénybe, márpedig ilyen terhelésre ezek nincsenek felkészítve. Az ebből eredő károkért, és a várható lehetetlen forgalmi állapotok miatt az önkormányzat jogi úton kártérítést követel a tárcától - mondta Mányai Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását