2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az történt, amit várni lehetett

Az Országgyűlés feloszlásáról szóló indítvány szavazásakor az történt, amit előzetesen várni lehetett - értékelte Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese a szavazást hétfőn újságíróknak.
2008. szeptember 15. hétfő 18:30 - Hírextra
A parlamenti vitában kiderült, hogy a Fidesznek semmilyen programja nincs, az egyetlen, Magyarország számára világos jövőképet felvázoló elképzelés az MSZP programja - vélekedett a kormánypárti politikus, aki szerint a szavazáskor az történt, amit előzetesen várni lehetett.

Hozzátette: jó volna tisztán látni, mit tartalmaz a Fidesz programja a következő időszakra.

A képviselők hétfőn nem szavazták meg az Országgyűlés feloszlásáról szóló MDF-es indítványt; a javaslatot 171-en támogatták, 204-en ellenezték. A szavazáson igennel voksoltak a Fidesz, a KDNP és az MDF képviselői, nemmel a szocialisták és a szabad demokraták.

Mesterházy Attila azt mondta, megerősödött bennük az a meggyőződés, hogy a Fidesz és az MDF hatalomtechnikai okokból kezdeményezte és támogatta az országgyűlési határozati javaslatot, ez pedig - tette hozzá - kevés az ország előtt álló kihívások megoldásához.

Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy a Fidesz is benyújtott egy javaslatot a parlament feloszlatására, Mesterházy Attila közölte: minden parlamenti pártnak joga van egy ilyen javaslat beterjesztéséhez, ugyanakkor ezt a jogintézményt nem szabad silány kampánytechnikává degradálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását