2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az MSZP az SZDSZ-szel szeretne megállapodni

Elsősorban önökkel szeretnék megállapodni, drága liberális barátaim - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök parlamenti viszontválaszában. Hozzátette: az MSZP és az SZDSZ között irányok tekintetében nincs, arányok tekintetében van vita.
2008. szeptember 15. hétfő 16:20 - Hírextra
A kormányfő szerint a parlamenti patkó két oldala között nemcsak arányokról, hanem irányokról is szól a vita. Mint fogalmazott, a baloldaliaknak és a liberálisoknak az a kötelességük, hogy kompromisszumot találjanak, és ezt ne kommunikációs csatákban, egymáson átgázolva próbálják megtenni.

A miniszterelnök szerint van "egy másik Magyarország", amelyik három hetente tartott parlamenti ülést, egyetlen egy vizsgálóbizottságot sem hívott össze, amelyik folyamatosan támadta azokat a szabadság- és egyenlőség-eszméket, amelyekben a balliberális oldal hisz. "Olyan Magyarország ül velünk szemben, amelyik nem ismeri el a magánkezdeményezés létjogosultságát, a különböző tulajdonformák létjogosultságát", nem ki akar nyitni Európára, hanem be akar zárkózni - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Ha a liberálisok és a szocialisták nem működnek együtt, "akkor egy olyan Magyarország képviselői lépnek a színre, amely Magyarországtól nem nekünk kell borzongani, hanem a gyerekeinknek" - szögezte le a kormányfő.

A miniszterelnök szerint a hétfői napirend előtti vita a nyár elején abbahagyotthoz képest sok újdonságot nem hozott.

Fodor Gáborhoz fordulva Gyurcsány Ferenc azt mondta: kevésbé érti az SZDSZ elnökének felszólalását.

A kormányfő szerint pontosan tudni, hogy dolgozata az SZDSZ támogatását politikai okokból nem kaphatja meg. Azt is tudni, hogy a dolgozat nem kormányprogram, és hogy az SZDSZ hétfőn nem szavazza meg a parlament feloszlatását. A miniszterelnök szerint a liberálisok azzal értenek egyet, hogy ez a kormány végezze a dolgát. "Akkor hagyják, hogy végezzük a dolgunkat, ne álljanak be az ellenzéki képviselők egy napra rendelt, politikai esszéről szóló szavazása mögé, hogy megmutathassák, úgy igen, hogy mégsem". Erre a kormányfő szerint elegendő a sajtótájékoztató, a politikai nyilatkozat, nem a parlamentet kellene erre használni, vagy ha igen, "talán nem önnek, mert az ön egész politikai pályafutása nem ilyen, ettől eltér".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását