2024. május 11. - Ferenc

Az MSZP Gyurcsánnyal folytatná a reformokat

Gyurcsány Ferenccel kell folytatni a reformokat; ha az MSZP vissza tudja szerezni a társadalom bizalmát, meg tudja nyerni a 2010-es választásokat. Többek között erről beszéltek a szocialista párt szombati budapesti országos pártértekezletének felszólalói.
2008. március 29. szombat 14:54 - Hírextra

Szabó György Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Pál Béla Veszprém megyei elnök azt mondta: Gyurcsány Ferenc vezetésével kell folytatni a reformokat.

A két megyei elnök egyaránt azt hangsúlyozta, hogy folytatni kell a reformokat, végig kell vinni a munka, tudás, tulajdon programját. Pál Béla azt is hangsúlyozta, ahhoz, hogy meg tudják alapozni a 2010-es választási győzelmet "mindannyiunknak ki kell bújni az őszödi beszéd csapdájából", illetőleg újra kell teremteni a társadalmi konszenzust.

Szabó György ezek mellett kitért arra is, a miniszterelnök a jövőben tegye világossá: ha valaki sok ember sorsát érintő kezdeményezéssel akar előállni, akkor azt először a párttestületekkel és a frakcióval beszélje meg.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese hozzászólásában kiemelte, ha az MSZP elég elszánt lesz, ha betartja ígéreteit, és hitelesen kommunikálja politikáját, továbbá ha szisztematikusan építkeznek, akkor meg lehet nyerni a 2010-es választást.

A szocialista politikus, honvédelmi miniszter hozzászólásában azt is mondta, a népszavazásnak az az üzenete pártja számára, hogy "haladás, de ésszel és megfontoltan".

Szekeres Imre úgy vélekedett, a szocialista párt akkor tud kormányozni, ha sikeres, és ha az egyéni hatalmi ambíciókkal szemben az egész párt érdekét képviseli.

Lendvai Ildikó frakcióvezető arról beszélt, nem azért kell megváltoztatni az egészségügyi törvényt, mert rossz, hanem mert változott a helyzet, és akkor "a második legjobb megoldást" kell választani.

Az országgyűlési képviselőcsoport vezetője azt kérte a szocialistáktól és a szabad demokratáktól egyaránt: ne folytassák "a torz és egymást gyilkoló szerepjátékokat".

Lendvai Ildikó ezt a gondolatát a következőképpen fejtette ki: a liberálisok a jövőben ne mondják azt a szocialistákról, hogy ők a reformok hátráltatói, az MSZP pedig ne állítsa, hogy a rossz okozója mindig az SZDSZ, és a szocialisták valójában egészen mást csinálnának, ha nem lenne a liberális párt.

Kiss Péter alelnök szerint a baloldali program csak az emberek segítségével lehet hiteles. Esélyt kell adni azoknak is a döntéshozatalra, akiknek a helyzetén javítani akarunk - tette hozzá a kancelláriaminiszter.

Juhász Ferenc elnökhelyettes felszólalásában az együttműködő, önmagát megszervezni képes szocialista párt fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint hozzátette, az MSZP-nek programot kell írnia, hálózatot kell szerveznie és működtetnie.

"Ne a fogunkat szorítsuk össze, elvtársaim, hanem egymás kezét fogjuk meg!" - fogalmazott Juhász Ferenc.

Simon Gábor választmányi elnök szerint annak a társadalmi erőnek van nagyobb esélye a többség bizalmának elnyerésére, amelyik a nemzeti progressziót tudja támogatni. A politikus felszólalásában arra is kitért, újra kell gondolni az állami szerepvállalás kérdését, mert az államnak van szerepe az egészségügyben, az oktatásban és a foglalkoztatásban.

Burány Sándor budapesti elnök felszólalásában bejelentette: május 9-én a Duna-parton tart tiltakozó rendezvényt a szocialista párt a kirekesztés és a gyűlölet ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását