2024. május 2. - Zsigmond

Sólyom László lakodalomban

Nagy meglepetés érte a felvidéki Kiss családot, amikor Szabolcs fiuk szombati lakodalmán megjelent Sólyom László köztársasági elnök a határ menti Búcson."Ezt csak egy kis vidéki esküvőnek terveztük egy vacsorával, de most meg lett koronázva egy köztársasá
2008. szeptember 14. vasárnap 08:26 - Hírextra
"Ez nem semmi, nem mindenkinek az életében történik ilyen dolog" - mondta az ifjú férj, Kiss Szabolcs.

Felesége, Kiss Mónika könnyeivel küszködve arról beszélt, hogy ha megélik, még a dédunokáiknak is erről a napról fognak beszélni.

Az ifjú pár néhány perccel a delegáció érkezése előtt kapott egy telefont a köztársasági elnöki protokolltól, hogy az elnök meglátogatná a lakodalmat.

"Először azt hittem, hogy hülyéskednek, amikor azt mondták, hogy jönnek, aztán mégiscsak megérkeztek" - mondta Kiss Mónika.

Az elnök gratulációja után egy ezüst medált ajándékozott a fiataloknak, majd az örömapával dalra fakadt az egyik búcsi vendéglőben megrendezett lakodalomban. Az elnöki delegáció csak néhány percet maradt a szűk családi körben megrendezett lagziban, ahol helyi fehérborral és házi süteményekkel marasztalták az államfőt és kíséretét.

Sólyom László akkor határozta el, hogy elmegy a lakodalomba, amikor a késő délutáni búcsi sétáján meglátta a nászmenetet a kis felvidéki falu főutcáján. Az elnök a visegrádi négyek pöstyéni találkozója után utazott a határ menti településre, hogy ott a Magyar Koalíció Pártjának politikusaival tárgyaljon.

A búcsi látogatás részeként az elnök az egyik borospincében vacsorázott. A település környéke ugyanis nagy hagyományokkal rendelkező borvidék. Az 1100 lelkes faluban úgy tartják, hogy ugyanannyi pince van, ahány lakóház.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását