2024. május 4. - Mónika, Flórián

Paralimpia: Szekeres Pál a négy között

Szekeres Pál az úgynevezett B sérültségi kategóriában bejutott a legjobb négy közé a tőrözők versenyében a pekingi paralimpián.
2008. szeptember 14. vasárnap 10:50 - Hírextra
A magyar versenyző - honfitársaihoz hasonlóan - a csoportküzdelmek után felkerült a főtáblára, ahol a nyolcaddöntőben japán riválisát 15-6-ra, a negyeddöntőben hongkongi ellenfelét 15-11-re győzte le. A fináléba kerülésért legnagyobb riválisával, a kínai Hu Tao-lianggal (Hu Daoliang) találkozik.

Az A kategóriában a magyar csapat két újonca, Mató Gyula és Horváth Gábor egyaránt a nyolc közé jutásért búcsúzott: Matót hongkongi tőröző győzte le 15-11-re, Horváth francia riválisától kapott ki 15-3-ra.

A nők versenyében az azonos kategóriában induló Dani Gyöngyi és Pálfi Judit is negyeddöntőben kezd a főtáblán. Dani thaiföldi, Pálfi hongkongi vívóval találkozik.

Úszásban Sors Tamás (9-es sérültségi kategória) és Becsey János (7) is a nyolcadik idővel jutott be az 50 méteres gyorsúszás döntőjébe. Illés Fanni 400 m gyorson az előfutamban a kilencedik, Csúri Ferenc 50 m gyorson (8) a tizedik helyen végzett és elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A magyar asztalitenisz-csapat erőnyerőként, mérkőzés nélkül került a legjobb nyolc közé, a Zborai Gyula, Berecki Dezső összeállítású együttes (Csonka András tartalékként nem jutott szóhoz) a negyeddöntőben azonban 3-1-re kikapott Franciaországtól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását