2024. április 20. - Tivadar

Kijutottak a kosaras lányok

A magyar női kosárlabda-válogatott kijutott a jövő júniusi lettországi Európa-bajnokságra - erősítette meg a FIBA Europe. Rátgéber László szövetségi kapitány együttese szombaton, a selejtezők utolsó körében hosszabbítás után nyert Horvátországban, így a l
2008. szeptember 14. vasárnap 12:48 - Hírextra
A női válogatott utoljára 2003-ban szerepelt kontinenstornán.

A selejtezős négy csoport 19 válogatottjából az elsők és másodikok automatikusan továbbjutottak (A csoport: Izrael, Litvánia, B csoport: Törökország, Lengyelország, C csoport: Franciaország, Szlovákia, D csoport: Görögország, Szerbia), hozzájuk csatlakozott a legjobb harmadik együttes, azaz Magyarország. A fennmaradó 10 gárdából a jobbik hat (Ukrajna, Olaszország, Belgium, Bulgária, Horvátország, Németország) januárban pótselejtezőt vív, melyből ketten ugyancsak kijutnak a kontinensviadalra, a többi négy pedig osztályozót játszik, melynek végén 2 csapat csúszik le a B divízióba.

Az Európa-bajnokságon alanyi jogon vesz részt a házigazda Lettország, továbbá a 2007-es Eb-n elért helyezése alapján Oroszország, Spanyolország, Fehéroroszország és Csehország.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását