2024. április 28. - Valéria

Életet keserítő híd

Emberek tízezreinek életét keseríti meg a Megyeri híd szeptember végére tervezett forgalomba helyezése - mondta Hadházy Sándor fideszes országgyűlési képviselő az M0-ás autóút hídjának budakalászi feljárójánál tartott sajtótájékoztatón szombaton.
2008. szeptember 13. szombat 18:28 - Hírextra
Mivel a híddal egy időben nem készültek el a megígért járulékos beruházások, a teljes forgalom a térség településein halad majd át - hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a helyzetet tudomásul veszik, de felszólítják a közlekedési tárcát, hogy szerződésben vállalt kötelezettségének megfelelően haladék nélkül kezdjen hozzá az elkerülő út építéséhez.

Mányai Zoltán, Budakalász fideszes önkormányzati képviselője bemutatta a sajtó képviselőinek azt a szerződést, amelyet a kormányzat és a település önkormányzata írt alá 2005-ben. Ebben többen között szerepel a Budakalászt és Pomázt elkerülő út megépítése, valamint 200 millió forintos forrás rendelkezésre bocsátása a település forgalombiztonságának javítása érdekében. Az önkormányzat ebből a pénzből mindeddig semmit sem kapott - közölte a polgármester.

A híd forgalomba helyezését követően a forgalom nagy része a családi házak között, a keskeny és kanyargós Budakalász - Üröm útvonalon halad majd a 10-es út felé. Mányai Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy Budakalász önkormányzata beperelte a szerződést szegő minisztériumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását