2024. május 22. - Júlia, Rita

A kínai delegáció Budapesten van

Száztagú kínai delegáció tárgyal csütörtökön és pénteken Budapesten, a küldöttséget Csia Csing-lin (Jia Qinglin), a Kínai Népköztársaság Népi Politikai Tanácskozó Testülete (KNPTT) Országos Állandó Bizottságának elnöke vezeti. A Tibetet Segítő Társaság tü
2008. május 7. szerda 13:03 - Hírextra

A KNPTT a Kínai Népköztársaság 1949. október 1-ei kikiáltása előtti napokban jött létre.
Saját honlapja szerint a KNPTT a kínai hazafias egységfront, a "Kínai Kommunista Párt által vezetett többpárti együttműködés és politikai konzultáció fontos intézménye".

Felépítése követi az ország közigazgatási beosztását, a központi mellett területi szervezetei is vannak.
Az elnökök mindig a Kínai Kommunista Párt (KKP) magas rangú vezetői voltak, közöttük Mao Ce-tung (Mao Ze-dong)legfőbb párt-és állami vezető, Csu En-laj (Zhou Enlai)és Teng-hsziao-ping (Deng Xiaoping)egykori miniszterelnökök. A KNPTT jelenlegi elnöke, a Budapestre látogató Csia Csing-lin tagja a KKP PB Állandó Bizottságának. A 25 alelnök között azonban nem KKP-tag neves művészek, tudományos kutatók, vallási vezetők (köztük a XI. pancsen láma) és életkoruk miatt az aktív politizálástól visszavonult politikusok is találhatók.

A KNPTT tevékenysége a kulturális forradalom idején szűkült, a reform és nyitás után újból aktiválták. Napjainkban a társadalmat érintő viták (többi között a környezetvédelem, jogi szabályozás) rendszerezett fóruma, amely előkészíti a kormányzat és a párt részére a megvitatandó témákat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását