2024. május 22. - Júlia, Rita

Szabálymagyarázatot várnak az F1 pilótái

A Forma-1-es autóversenyzők a Hamilton-ügy miatt az előzési szabály magyarázatát várják az illetékesektől, lehetőleg még a vasárnapi Olasz Nagydíj előtt.
2008. szeptember 12. péntek 11:22 - Hírextra
A brit Lewis Hamilton a múlt héten hiába nyerte meg a Belga Nagydíjat, mert a finn Kimi Ra:ikkönent (Ferrari) a versenybíró szerint szabálytalanul előzte meg két körrel a vége előtt, levágva egy kanyart, miáltal jogtalan előnyre tett szert. Éppen ezért a boxutcán való áthajtásra kötelezték volna, de mivel közben már leintették a futamot, 25 másodperces büntetést kapott, ezzel viszont a harmadik helyre csúszott vissza. A futamot végül a brazil Felipe Massa (Ferrari) nyerte, Ra:ikkönen pedig az esős pályán - miközben Hamiltonnal a győzelemért csatázott - kicsúszott a pályáról.

A pilóták arra várnak választ, hogy levágható-e a kanyar az ütközés elkerülése érdekében, illetve ha a kanyart levágták, akkor az így megszerzett előnyt vissza lehet-e adni például úgy, hogy visszaengedik korábbi pozíciójába a megelőzött riválist.

A Hamilton pártján állók szerint a brit nem akart karambolozni a vizes pályán, és inkább levágta a kanyart, majd visszaengedte maga elé Ra:ikkönent az élre. Mások szerint Hamilton hiába engedte el riválisát a kanyarlevágást követően, még egy kanyarig nem támadhatta volna vissza a finnt.

A FIA pénteken közölte, hogy szeptember 22-én, Párizsban hallgatja meg a McLarent a fellebbezési ügyben, és a szervezet szeretne még a szeptember 28-i, Szingapúri Nagydíj előtt dönteni. Jelenleg Hamilton két ponttal előzi meg Massát, ha viszont a McLaren számára kedvező döntés születik, nyolc pont lesz a különbség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását